Degalai iš vilkiko bako – dovana?

Įprotis ieškoti nelegalių būdų gauti pigesnių degalų – nesunaikinamas. Ne paslaptis, kad dabar šioje nusikalstamoje prekyboje pirmu smuiku griežia vilkikų vairuotojai.

Nesibaimino praeivių

Ketvirtadienį vidury baltos dienos miesto centrinėje dalyje esančioje stovėjimo aikštelėje vilkiko vairuotojas iš savo paties vairuojamo sunkvežimio plastikinius indus pripildė degalų ir perdavė juos lengvuoju automobiliu atvažiavusiam vyrui.

Atrodytų, kad šiais laikais taip elgtis viešai niekas nesiryžtų.

Tačiau estiškais valstybiniais numeriais pažymėto vilkiko vairuotojas Klaipėdoje nesibaimino būti pamatytas. Galbūt tikėjosi, kad jį nuo praeivių užstos kiti vilkikai.

Apie 11.30 val. vyrai drąsiai triūsė Naujojo Uosto gatvėje esančioje aikštelėje. Vienas laikė žarną, kurios vienas galas buvo įkištas į vilkiko degalų baką, o antras – į plastikinius indus.

Tuo metu kitas vyras vaikštinėjo aplinkui ir bandė padėti pirmajam.

Galiausiai, kai abu indai jau buvo pilni, vyrai susidėjo daiktus į savo mašinas. "Mercedes Benz" vairuotojas į savo bagažinę įkėlė sunkius, kelias dešimtis litrų talpinančius plastikinius indus, vyrai persimetė keliais žodžiais ir išsiskyrė.

Atsidėkojo už gera?

Tuo metu prie jų buvo privažiavęs dar vienas lengvasis automobilis. Buvo panašu, kad jo vairuotojas taip pat nori įsigyti degalų, bet po trumpo pokalbio raudonas automobilis nuvažiavo sau.

Šią situaciją matę dienraščio "Klaipėda" žurnalistai stebėjosi vyrų drąsa ir nusprendė pabandyti laimę: gal vilkiko vairuotojas įpiltų degalų ir jiems?

Išgirdęs klausimą, kiek kainuoja litras dyzelino, vairuotojas bandė vaidinti nesupratęs klausimo.

Kelis kartus iš eilės paklaustas to paties, jis pradėjo aiškinti, kad degalus ne pardavė, o jais atsilygino geraširdžiam klaipėdiečiui.

Esą Klaipėdoje gyvenantis žmogus, kuris jam padėjo ieškoti už prieinamą kainą įsigyti nešiojamąjį kompiuterį, ne kartą jį vežiojo savo automobiliu į įvairias parduotuves.

Todėl vilkiko vairuotojas ir nusprendė atsilyginti jam degalais.

Kanistruose – apie 40 litrų

Išgirdęs klausimą, ar ne laikas būtų gyventi kitaip, o už asmeninę paslaugą sumokėti savo paties pinigais, vyras susimąstė ir pritarė: "Gal ir laikas."

Estiškais valstybiniais numeriais pažymėtą vilkiką vairuojantis vyras prasitarė dirbantis estų ir ukrainiečių jungtinėje įmonėje, pats esąs ukrainietis ir kol kas nežinantis, kur bus pasiųstas važiuoti iš Klaipėdos.

Vyras jautėsi sutrikęs, bet šalia vaikštinėjęs kitas vairuotojas jam neleido panirti į savigraužą ir tvirtino, kad čia nieko blogo neįvyko.

Panašu, kad klaipėdietis mersedeso vairuotojas įgijo ne mažiau 40 litrų degalų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
NE ŽURNALISTIKA,O PURVASKLAIDA.JIE BIJO ŠIUKŠLĖS VALDŽIAGYVIŲ VAGIŲ VIEŠINTI,NES BAIGŠTŪS ŠAKALAI ESA.

BuRaTiNaS

BuRaTiNaS portretas
Bijo rasyti apie rimtus reikalus o tik sudeliauja ir pinigus gauna kad ant ubagu gali stukint,KAS TIK PIRSTELI STAIPSNIAI DIDZEUSI.

ttt

ttt portretas
reiks pagauti ta gaidi zurnaliuga,su slagyte per sikna pertraukt,tai prades apie rimtus pazeidimus rasyt
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių