Buvęs Palangos miesto savivaldybės tarybos narys A. Jokūbauskas pažeidė įstatymą

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pirmadienį vienbalsiai nusprendė, kad buvęs Palangos miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Jokūbauskas pažeidė iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo draudimą atstovauti (20 straipsnio 1 dalis).

Šiame teisės akte buvo nurodyta, kad pareigas valstybinėje tarnyboje nustojęs eiti asmuo vienerius metus negali atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims toje institucijoje, kurioje jis paskutinius metus dirbo.

Tiriant nustatyta, kad pernai gruodį, nepraėjus metams po to, kai A. Jokūbauskas nustojo eiti Palangos miesto savivaldybės tarybos nario pareigas, jis šios savivaldybės taryboje atstovavo fiziniam asmeniui (buvusiai lopšelio-darželio "Gintarėlis" direktorei Ilonai Milkontei -PT), kaip advokatas pasirašydamas minėtojo asmens pasiūlymą darbo ginčo byloje.

VTEK pabrėžia, kad valstybinė tarnyba yra neatsiejama nuo pamatinių demokratinės visuomenės vertybių, todėl ji turi būti organizuojama taip, kad būtų išvengta viešųjų ir privačių interesų konfliktų bei užtikrintas visuomenės pasitikėjimas valstybės institucijomis.

Siekis apsaugoti šias vertybes įpareigoja valstybinėje tarnyboje dirbančius asmenis laikytis tam tikrų apribojimų. Taigi šiuo atveju VTEK nevertino darbo ginčo bylos aplinkybių reikšmingumo ir pasisakė tik dėl apribojimo, taikomo A. Jokūbauskui pasibaigus valstybinei tarnybai.

Tyrimas atliktas Palangos miesto savivaldybės administracijos atsiųsto pranešimo pagrindu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vietoj ,,močiučių Palanga"

Vietoj ,,močiučių Palanga" portretas
dabar banditų Palanga?

ten dar

ten dar portretas
ne tokių pabaisų yra. Taigi Palangos joks STT ar kt gaudytojau niekad nepurto.Pasižiūrėkit vien kaip ir už kiek jie vasaros prekybos vietas pardavinėja:D).O barai ir kitos smurglinės vien tik žymiems band'g' anams ir atkatininkams priklauso:D).Toks ratelis kad uodas snapo neįkiš - visi kap viens

Dvigubi standartai

Dvigubi standartai portretas
Negi Palangos deputatai gauna už darbą algą? Jeigu algos negauna, tai reiškia nedirba, o eina pareigas visuomeniniais pagrindais. Įstatymas buvo sukurtas etatinimas valstybės tarnautojams, o ne savivaldybių politikams. VTEK šį kartą supjovė visišką grybą. Plius kad buvusi darželio direktorė niekaip nebėra susijusi su Plangos m. taryba. O kai ta pati VTEK sprendžia klausimą, kad Premjerui nutiestas kelias už valdiškus eurus, tuomet nieko blogo nemato. Argi galima tokiais pasitikėti? Tai žaliųjų valstiečių rinktinė, kuri angsto savus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių