Biržos tiltas taps „tylesnis“?

Tiltų gatvėje šalia Biržos tilto gyvenantiems klaipėdiečiams, kenčiantiems nuo automobilių ir autobusų triukšmo, tikėtina, taps ramiau. Teigiama, kad suremontavus Biržos tilto plokštes nemalonus bildesys sumažės.

Klaipėdos tiltų ir viaduko priežiūros konkursą laimėjusios bendrovės "Gatas" specialistai savivaldybės reikalavimu ėmėsi Biržos tilto remonto – pritvirtino "atšokusias" plokštes.

Tam prireikė laikinai užtverti eismą viena juosta.

Kol kas tai tik – kosmetinis remontas, tačiau Biržos tiltui jau pusantrų metų reikia kapitalinio.

Nuo 2017-ųjų pabaigos čia pastatyti eismą ribojantys ženklai, kuriuos nuimti bus galima tik suremontavus tilto kontrasvorius ir kitas surūdijusias konstrukcijas.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė, kontrasvorių gamybai ir remontui net tris kartus buvo skelbiamas konkursas, tačiau nė vienas jų neįvyko.

Mat vis neatsiranda norinčiųjų remontuoti tiltą, o bendrovės "Gatas" atstovai jame nedalyvauja.

Tikimasi, kad pasiseks ketvirtą kartą.

Turime problemų. Konkursai niekaip neįvyksta.

"Turime problemų. Konkursai niekaip neįvyksta, dabar vėl skelbsime naują", – komentavo I.Šakalienė.

Savivaldybė šių metų kovą su bendrove "Gatas" pasirašė 420 tūkst. eurų vertės trejų metų trukmės sutartį, pagal kurią įmonė atlieka ir Biržos tilto priežiūrą.

Iki šiol daugybę metų vyko tik smulkūs Biržos tilto remonto darbai.

Statinys yra įtrauktas į Klaipėdos miesto nekilnojamųjų kultūros vertybių sąrašą.

Kad jį būtina tvarkyti teigia ir Tiltų gatvės gyventojai.

Dėl autobusų keliamo triukšmo žmonės net kreipėsi į Saugaus eismo komisiją su prašymu sumažinti transporto priemonių, važiuojančių Biržos tiltu, greitį iki 20 km/val.

Praėjusią savaitę vykusio posėdžio metu tokiam siūlymui pritarta nebuvo. Pasigesta ir pačių klausimo iniciatorių, todėl bendru komisijos narių sutarimu paliktas dabar galiojantis greitis – 30 km/val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarp kitko

Tarp kitko portretas
O kada tylus ekologiškas tramvajus važiuos?...

Šoferis

Šoferis portretas
kiek milijonu suplauta į ši tiltą

Aš portretas
Asile tai gal reikia išvis uždrausti autobusų eismą visame mieste tada bus ir tyliau ir ramiau ,o žmonės tegu keliauja kaip kas nori .
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių