Benamis įsikūrė parke esančiame „grybe“

Uostamiesčio benamiai tampa vis įžūlesni. Jie buveines įsikuria gyventojų lankomose vietose. Vienas benamių apsigyveno Poilsio parke esančiame grybo formos statinyje, kitas – po sporto arenos laiptais.

Uostamiesčio benamiai tampa vis įžūlesni. Jie buveines įsikuria gyventojų lankomose vietose. Vienas benamių apsigyveno Poilsio parke esančiame grybo formos statinyje, kitas – po sporto arenos laiptais.

Gąsdina parko lankytojus

Vakar Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai su policijos pareigūnais ir socialiniais darbuotojais tikrino, ar mieste nėra elgetaujama.

Aplankytos ir vietos, kuriose, anot gyventojų skundų, yra įsikūrę ir netvarką kelia benamiai.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad pirmiausia patikrinimas vyko Poilsio parke.

Buvo gautas pranešimas, kad čia esančiame grybo formos statinyje, prie suoliukų alėjos, įsikūrė benamis.

Parko lankytojai pasakojo, kad pastarasis čia miega, girtauja, gąsdina žmones. Buvo atvejų, kai jis apsvaigęs gulėjo ir šalia statinio.

Kontrolieriai "grybe" gyventojo nerado. Tačiau, anot V.Valio, matėsi, kad statinyje kažkas yra įsikūręs. Viduje buvo statinių, šiukšlių, įvairių daiktų. Šalia mėtėsi ir plastikinių butelių.

"Gal gyventojas naktį grįžta. Žmonės pasakojo, kad šis išeina iš pastato visas ištinęs, neadekvatus, o viską mato vaikai", – pasakojo vedėjas.

Poilsio parke rasti ir dar vieni benamių namai. Palapinė, į kurią taip pat buvo pritempta čiužinių, atliekų, aptikta arčiau geležinkelio. Apie šią vietą kontrolieriams taip pat pranešė klaipėdiečiai.

Maistas – iš kavinės konteinerių

Dar vienas benamių būstas rastas po sporto arenos, kuri yra šalia greitojo maisto restorano, laiptais. Ten aptikti guoliai, gausu šiukšlių. Panašu, kad benamiai čia pat atlieka ir gamtinius reikalus.

"Matyt, benamiams čia labai patogi vieta gyventi. Maisto prisirenka iš kavinės konteinerių. Tačiau tvarka galioja visiems", – komentavo vedėjas.

Benamiai pamėgo ir Taikos prospekte pastato, kuriame anksčiau buvo Klaipėdos universiteto studentų bendrabutis, kiemą. Gyventojai pasakojo, kad čia jie nuolat girtauja.

Dabar šis pastatas priklauso Turto bankui. Anksčiau buvo gautas pranešimas, kad benamiai patenka ir į statinio vidų. Tačiau, anot V.Valio, po įspėjimo angos buvo užsandarintos.

"Kai atvykome, ant suoliuko sėdėjo du asmenys. Buvo matyti, kad jie pasiruošę vartoti alkoholinius gėrimus. Paklausus, ką čia veikia, šie atsakė, kad kvėpuoja grynu oru. Į šią vietą taip pat dažniau užsuks policijos pareigūnai", – pabrėžė vedėjas.

Aikštėje žaidė šachmatais

Pareigūnai taip pat tikrino, ar nėra elgetaujama mieste. Jie stebėjo situaciją senamiestyje, užsuko į M.Mažvydo alėją. Dėl pastarosios kontrolieriai taip pat gauna daug skundų. Žmonės piktinasi, kad prie čia esančio prekybos centro nuolat būriuojasi asocialūs asmenys.

Pagal Miesto tvarkymo taisykles, elgetauti senamiestyje yra draudžiama, o duoti išmaldos negalima visame mieste. Tačiau elgetaujančių asmenų kontrolieriai nerado nei senamiestyje, nei M.Mažvydo alėjoje.

Pastarojoje tik du iš pažiūros asocialūs asmenys sėdėjo ant suoliuko, kur įrengti šachmatai, ir žaidė.

Pasak V.Valio, visose vietose, kur buvo įsikūrę benamiai, buvo daug šiukšlių. Tai Miesto tvarkymo taisyklių pažeidimas. Dabar bus aiškinamasi, kam priklauso tos teritorijos, ir bus prašoma iškuopti šiukšlynus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Egle

Egle portretas
Daug benamių, ir kas padaryta juos radus viešuose vietose? Bauda gal kokia uždėta? Ar jie išgalės sumokėti... Ir tai toli gražu ne problemos sprendimas.. Kas padaryta kad jų tiek nebūtų? Niekas nesako suteikti jiems ir darbus ir gyvenamas vietas, bet būdų pakeisti situaciją tikrai yra. Dar nemačiau jokiam kitam mieste kad būtų tokia didelė problema benamiai.

neradai dieną

neradai dieną portretas
tikrink vakare, o tai pranešė klaipėdiečiai, patys nieko nemato.

Pietinio rajono gyventoja

Pietinio rajono gyventoja portretas
"Geros" taisyklės. centre negalima elgetauti, o miegamuosiuose rajonuose turbūt galima.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių