Ąžuolyno giraitės parke – byranti danga

Vos prieš pusmetį baigtame rengti Ąžuolyno giraitės parke gyventojai jau mato atsivėrusias duobes dangoje. Subrangovai pasiruošę tvarkyti broką, tačiau stebina tai, kad defektai ėmė lįsti taip greitai.

Gyventojai užfiksavo vaikų žaidimų aikštelėje atsivėrusią duobę dangoje. Miestiečiai gūžčiojo pečiais, matydami tokią sparčią šių metų pradžioje pabaigto objekto griūtį.

Šis projektas ne kartą sulaukė miestiečių nuostabos – skundų žmonės siuntė dėl lietaus nuotekų sistemos, tai žolę pasėjo pažliugusiame purvyne, tai pušaitės išmirė, nes šaknys mirko vandenyje.

Įgyvendinant projektą Ąžuolyno giraitėje buvo įrengta apšvietimo sistema, sutvarkyti teritorijos želdynai, mažosios architektūros elementai, įrengta stebėjimo ir apsaugos sistema, sutvarkytos vandens telkinio pakrantės, įrengti nauji bei atnaujinti seni pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos žaidimų – sporto zonos bei vaikų žaidimų aikštelės, šunims vedžioti skirta zona.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo vyriausioji patarėja Inga Kubilienė tikino, kad apie įlūžusią dangą vaikų žaidimų aikštelėje savivaldybė informuota.

„Rangovas apie tai informuotas, yra užsakyti darbai. Bus atlikti dangos remonto darbai pagal garantinį aptarnavimą. Prašiau rangovą informuoti, kai darbai bus atlikti. O kai subrangovas įvertins, tada žinosime priežastis. Atiduodant objektą komisijai, aikštelės defektai nebuvo pastebėti. Bet gali būti, kad tai žmonių veikla, dažnas atvejis būna ir vandalizmas“, – paaiškino I.Kubilienė.

Tarp Kauno ir Paryžiaus Komunos gatvių esančiame parke suformuotos skirtingos zonos, skirtos tiek ramiam poilsiui, tiek aktyviam laisvalaikiui, atnaujinti esami bei nutiesti nauji takai, sutvarkyta tvenkinio pakrantė. Atgimusios teritorijos plotas siekia 8,5 ha.

Projekto „Ąžuolyno giraitės sutvarkymas, gerinant gamtinę aplinką ir skatinant aktyvų laisvalaikį bei lankytojų srautus“ įgyvendinimo vertė – 2,59 mln. eurų, papildomų darbų vertė – 65 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rezultatas panašus

rezultatas panašus portretas
šakalienė klaipėdoje, šakalys nidoje. šitie šūdžiai visur sugeba nesamonių pridaryti

Gyventoja...

Gyventoja... portretas
Kodėl adminisarcijos darbuotoja Kubiliene neįvardija konkrečiai kas vykdė darbus? Kodėl ji slepia tai? Už gatvių,šaligatvių tvarkymą atsako savivaldybės miesto ūkio skyrius su ponia Šakaliene priešakyje. O už tuos darbus atsakinga vyr. specialistė Nijolė Vedeikienė..Toliau..O kokia bendrovė-įmoinė vykdė darbus?Ąžuolų giraitės "tvarkymas" su mil.eurų parodo,kad savivaldybė nevaldo miesto tvarkymo, išlaidauja, nesako tiesos ir t.t. Kai nudžiūvo 100 pasodintų medelių kas mokėjo už jų atsodinimą? Ir t.t.

A. V

A. V portretas
Kaip visą laiką bando išsisukti po pigiai, ir vėliau viskas byra.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių