Atnaujinimo darbai pajūryje – iki vasaros

Paplūdimiuose vyksta įvairūs atnaujinimo darbai, juos žadama užbaigti iki vasaros sezono pradžios.

Lankytojai jau dabar gali džiaugtis naujais takais, sutvarkyta aplinka, o netrukus čia atsiras ir naujų suoliukų, padaugės persirengimo kabinų, šiukšliadėžių.

Pasak įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojo Alvydo Girdvainio, dar pernai žiemą spėta atlikti nemažai darbų.

„Iki Naujųjų atnaujinome Pirmąją Melnragę, ją sujungėme su Neįgaliųjų paplūdimiu. Tako įrengimo darbai buvo pradėti užpernai, o šiemet pabaigėme. Iki sezono pradžios esame susiplanavę, ir rangovas jau pradėjo darbus nuo Neįgaliųjų paplūdimio, ten bus ištisas takas iki Nudistų pliažo. Nudistams padarysime taką nuo jų aikštelės, bus 300 metrų naujo tako. Padarėme ir prie Molo naują taką. „Atjauninsime“ Pirmosios Melnragės apžvalgos aikštelę. Ten vyks kapitalinis remontas. Dar turime susiplanavę naują apžvalgos aikštelę Neįgaliųjų paplūdimyje, tai buvo vienintelis pliažas be apžvalgos aikštelės. Viskas suplanuota iki vasaros, sutartys pasirašytos“, – sakė A. Girdvainis.

Viskas suplanuota iki vasaros, sutartys pasirašytos.

Pagal Aplinkos apsaugos ministerijos rekomendacijas, bus mažinami takai per kopas, siekiant jas apsaugoti.

„Užsisakėme paslaugą – dronais nufilmuos visus takus ir infrastruktūrą. Tada matysime, kur išmindžiota, kur ir ką reikėtų pašalinti“, – pažymėjo pašnekovas.

Be visokių atnaujinimų, žadama, kad paplūdimiuose padaugės persirengimo kabinų, kadangi vasarą prie jų susidarydavusios didelės eilės lankytojams kėlė nepatogumų.

„Prie naujo tako, kurį pabaigsime iki sezono pradžios, pastatysime naujų suoliukų. Jau pastatėme daug naujų šiukšliadėžių, atnaujinome visas Giruliuose, Melnragėje. Bus ir naujų, papildomų persirengimo kabinų, nes matėme, kad yra poreikis. Šiemet – daug darbų. Dar prieš Naujus metus įsigijome rūšiavimo konteinerius, kad ir patys žmonės rūpintųsi paplūdimiu“, – kalbėjo A. Girdvainis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kir

Kir portretas
Neleiskite padarytais takeliais važinėtis su dviračiais ir paspirtukais, o kitaip jau metu pabaigoje vėl galėsite išnaujo juos tiesti. jie turi būti skirti tik piestiesiams.

R.

R. portretas
Vertinant Lietuvos pajūrio paplūdimius - tai Melnragės pasirodė siuksliniausias ir nešvariausia jūra. Turbūt dalis laivų užteršia jūrą prieš plaukdami į Klaipėdą Buvau praėjusiais metais .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių