„Atliekų kultūros“ egzamino nugalėtojams – Klaipėdos savivaldybės ir KRATC prizai

  • Teksto dydis:

Prieš kelias savaites įvykusio respublikinio „Atliekų kultūros“ egzamino organizatoriai paskelbė nugalėtojus visose šalies savivaldybėse. Šiemet aplinkosaugines žinias pasitikrino apie 14 tūkst. žmonių iš visos Lietuvos. Visiems dalyvavusiems egzamine išsiųsti diplomai, o uostamiestyje geriausias žinias pademonstravusius atliekų tvarkymo ir aplinkosaugos žinovus dosniai apdovanojo Klaipėdos miesto savivaldybė bei Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC).

Mažųjų žinios – maksimaliai geros

Klaipėdos regionas tik šiemet aktyviai įsijungė į „Atliekų kultūros“ egzamino projektą. Visos 7 regiono savivaldybės reklamavo šį renginį, o daugiausia dalyvių sulaukta iš Skuodo ir Klaipėdos rajonų, Klaipėdos miesto.

Mažiausiųjų 1–4 klasių kategorijoje geriausiai pasirodė ir maksimalų balų skaičių surinko Klaipėdos Vitės pagrindinės mokyklos antrokas Herkus Černiauskas, teisingai atsakęs į visus 15 egzamino klausimų.

„Herkus labai domisi ekologija, energijos taupymu, gamtosauga, daiktų švaistymo problema, atliekų rūšiavimu. Šiame konkurse jį paskatino dalyvauti klubo „Liepsnelė“ ekonomikos būrelio mokytoja Laimutė Gegieckienė“, – pasakojo Herkaus mama Renata.

Nedaug mažajam čempionui nusileido Samanta Kilinskaitė ir Rojus Kilinskas. Klaipėdos Sendvario progimnazijos pradinukai, brolis ir sesė, teisingai atsakė į 14 klausimų.

Išimtis Klaipėdos vyresniesiems

Nors pagal egzamino nuostatus turėjo būti dvi dalyvių kategorijos – pradinukų ir suaugusiųjų, Klaipėdos miesto savivaldybė prizais padėkoti už žinias nusprendė didesniam būriui, atskirdama vyresniųjų klasių moksleivius ir suaugusius dalyvius.

Tarp Klaipėdos miesto mokyklų vyresniųjų klasių moksleivių geriausiai egzamino užduotis išlukšteno Vydūno gimnazijos penktokė Elzė Norvilaitė, pateikusi 22 teisingus atsakymus. Nedaug atsiliko dvi jos bendraklasės Barbora Cirtautaitė (19 atsakymų) ir Julija Larionova (18 atsakymų).

Geriausiai iš Klaipėdos miesto suaugusiųjų pasirodė Inga Staponienė, sugebėjusi pateikti 25 teisingus atsakymus iš 30. (KRATC nuotr.)

O suaugusiųjų kategorijoje prizininkų atsirado net 4, nes trečiosios vietos laimėtojos surinko vienodą teisingų atsakymų skaičių.

Geriausiai iš Klaipėdos miesto suaugusiųjų pasirodė Inga Staponienė, sugebėjusi pateikti 25 teisingus atsakymus iš 30.

„Dalyvavau kartu su savo sūnumi, tai jis nuliūdo, kad nepateko į laimėtojus, bet matau, jog prizai nudžiugins ir jį“, – džiaugėsi Inga.

Antros vietos prizininkė Laura Tarozienė apie „Atliekų kultūros“ egzaminą sužinojo išgirdusi reportažą per radiją. Tuomet ji užsiregistravo egzamino tinklalapyje, pabandė išspręsti bandomąjį testą ir dar paskaitė ten esančius atsakymų paaiškinimus. Tokio pasiruošimo pakako teisingai atsakyti į 24 klausimus.

Dituvos pagrindinėje mokykloje dirbanti Sigita Breslavskienė ir klaipėdietė Vaida Fartuškevičė surinko po 23 teisingus egzamino atsakymus ir tapo trečios vietos laimėtojomis.

Vaidą į egzaminą pakvietė kolega – parodė, kur internete galima užsiregistruoti ir išspręsti užduotis, tad, ekspromtu teisingai atsakiusi į 23 klausimus, Vaida tapo Klaipėdos miesto „Atliekų kultūros“ egzamino prizininke.

Žinias pasitikrinti gali visi

„Visos klaipėdiečių ekologinio sąmoningumo skatinimo priemonės yra naudingos miestui ir bendruomenei, o „Atliekų kultūros“ egzaminas – išties patraukli forma sudominti, įtraukti kuo didesnę auditoriją. Sveikinu šiemetinio egzamino nugalėtojus bei visus dalyvius! Mūsų Klaipėda tampa vis švaresnė ir tvarkingesnė. Be miesto vykdomų administracinių priemonių, čia didžiausias indėlis tų klaipėdiečių, kurie domisi ekologinėmis naujovėmis ir ne tik teoriškai žino, bet ir realiame gyvenime vadovaujasi civilizuoto pasaulio normomis“, – sakė Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis.

Uostamiesčio savivaldybė ir KRATC klaipėdiečiams, respublikinio egzamino prizininkams, įteikė su ekologija ir rūšiavimu susijusius prizus: antrinių žaliavų rūšiavimui namuose skirtus paketus, daugkartinio naudojimo maišelį pirkiniams, užrašinę, iš perdirbto kartono pagamintą rašiklį, stilingą puodelį arbatai ir leidinį „Žalioji knyga 2020“. „Atliekų kultūros“ egzamino nuoroda internete https://www.delfi.lt/apps/ak–egzaminas/ bus aktyvi visus metus. Ten bet kas gali pasitikrinti aplinkosaugos žinias ir rasti aktualios informacijos įvairiais atliekų tvarkymo klausimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Atrodo kiek žmonėms ne daug tereikia, keli maišeliai, užrašų knygelė ir puodukas. Bl.t žmonės kas su jumis darosi?

Aha

Aha portretas
dar padarykit konkursą Mis Šiukšlynas.:D))Bus kap tik pagal dabartini Lietuvos lygi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių