Ateities planuose – didesnis Klaipėdos miesto biudžetas

Pradedamas svarstyti šių metų Klaipėdos biudžetas. Tikėtina, kad šiemet jį sudarys 200,819 mln. eurų – 9,4 proc. daugiau nei praėjusių metų pradžioje planuotas 2019-ųjų biudžetas.

Dabar numatytas biudžetas, kurį šią savaitę svarstyti ėmėsi miesto tarybos komitetai, nėra baigtinis – į jį neįtrauktos dotacijos, kurios bus skirtos keliams, gatvėms tiesti, prižiūrėti, saugiam eismui užtikrinti. Gavus dotacijas, biudžetas bus padidintas.

Biudžetą ketinama tikslinti ir kai bus gauta papildomų ES finansinės paramos lėšų numatomiems projektams finansuoti.

Klaipėdos savivaldybės Finansų skyriaus vedėja Rūta Kambaraitė aiškino, kad 2020 m., palyginti su 2019-ųjų planais, žadama surinkti daugiau pajamų iš mokesčių.

Tai susiję su prognozuojamomis didesnėmis pajamomis iš gyventojų pajamų, nekilnojamojo turto, žemės, paveldimo turto mokesčių, mokesčio už aplinkos teršimą.

Šiemet numatoma gauti ir 12,2 proc. daugiau dotacijų nei pernai, taip pat surinkti daugiau vietinių rinkliavų.

Didesniame nei praėjusių metų biudžete matyti ir ambicingi miesto planai ne tik atlikti kasmečius darbus, bet ir imtis klaipėdiečių jau ilgus metus laukiamų projektų įgyvendinimo.

5,5 mln. eurų ketinama skirti jau realiems Baltijos prospekto ir Šilutės plento žiedinės sankryžos rekonstravimo darbams.

Lėšų biudžete numatoma ir Joniškės bei Pajūrio gatvėms atnaujinti, Šilutės pl. ruožo nuo Tilžės g. iki Kauno g. rekonstrukcijai.

Daugiau nei milijonas bus atseikėta Dangės krantinių rekonstrukcijai, per 200 tūkst. eurų – erdvės prie buvusio "Vaidilos" kino teatro konversijai, 190 tūkst. eurų numatyta skverui Bokštų gatvėje sutvarkyti.

Teigiama, kad didžiausia dalis miesto biudžeto lėšų paskirstoma kelioms valstybės funkcijoms vykdyti: švietimui – 49,1 proc., socialinei apsaugai – 12,3 proc., poilsiui, sportui, kultūrai, religijai – 12,3 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pozoras, ir tiek

pozoras, ir tiek portretas
Tik duokit, dažykit, šaligatvius taisykit, kelius asfaltuokit.Ar suvokiat, jog eilinė buvusi valytoja, o dabar pensininkė, turi turtelio mažiausiai už 300 000 eur? O eilinės pelkės „dispečerė“, atvykusi iš kacvapyno maždaug prieš 30 metų, grynais turi 100 000 eur, plius porą perspektyvių butų, sodybėlę, vaikus, reziduojančius geruose užsieniuose? Langus ruoškitės apsiplaut, apsikuopkit apie save, nes pavasaris beldžias. Labai įpratę valdiškus pinigus skaičiuot ir reikalaut. Pagal tai, kiek toj ES begyvenant pinigų prisichvatizuota, prišmugeliauta, galima iš savų resursų, laikomų grynųjų pavidalu, namų, daugiabučių kiemus aukso trinkelėm išsitrinkeliuot. Gėdą reikia turėt – reketuoja valdžią. Vaistai, medicina, švietimas už dyka, visokie masažai – už ligonių kasų pinigus, pensijas visi ima po dvi: vieną iš Sodros, kitą iš Rusijos ar kokios JK, kur vaikai pašalpiniais „dirba“, slaugos pinigus pasiima virš 300 eur/mėn. Gėda, ir tiek, parazituojančiųjų reikalavimai finansuot parazitizmą//

gyvventoja

gyvventoja portretas
Nudazykit Ir sutvarkykit pagaliau SENAMIESTI !!! salygatviai prie seno turgaus .salia skulpturos -Tragiski. . O Saligatvis link Kauno gatves ,vel dvigubas darbas , Dviracio takas vel bus atnaujintas , nors yra naujas !

Džiazas yra gerai.

Džiazas yra gerai. portretas
Tik labai negerai kai visai neblogas festivalis yra supakuotas į begėdišką pasipelnymą ir naudos sau siekimą. Ką darysi...Amžina liberastų mastymo linija Klaipėdoje nemato tame jokio nenormalumo.Kai visur (net STT ir FNTT) sėdi savi, tai ,,wsio zakonno"
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių