Artėjant festivaliui „Palangos stinta 2022“ azartiškiausieji jau ruošia meškeres

  • Teksto dydis:

Vasario 12 d. didžiausiame šalies kurorte vyksiantis žvejiškas festivalis „Palangos stinta 2022“ tradiciškai prasidės stintų meškeriojimo varžybomis nuo jūros tilto. Vos paskelbus šių varžybų dalyvių išankstinės registracijos pradžią, azartiškiausi žvejai jau buria komandas bei traukia meškeres.

Tiesa, vėjuoti orai pajūrio žvejų šiuo metu nelepina – stintų meškeriojimo sąlygos ant jūros tilto šiuo metu nėra palankios. Tačiau būsimieji stintų meškeriojimo varžybų dalyviai nesikremta bei kantriai laukia, kol vėjas kiek aprims. O kol kas turi ir kitų malonių rūpesčių – reikia ne tik suburti komandą bei apgalvoti, koks masalas varžybų metu labiausiai padės privilioti laimikį.

Pasak šventės „Palangos stinta“ organizatoriaus, Stintų ordino kanclerio Nerijaus Stasiulio, jau pirmosiomis išankstinės registracijos dienomis norą dalyvauti Stintų meškeriojimo varžybose pareiškė 15 komandų. Registruotis galima čia iki vasario 12 d., o varžybų dieną – Jūratės ir Kastyčio skvere, nuo 8 iki 8.45 val.

Išbandyti savo sėkmę minėtose varžybose kviečiami visi norintieji, susibūrę į komandas, kurias sudaro du asmenys. Komanda taip pat turi turėti savo pavadinimą.

Kiekvienas varžybų dalyvis meškerios pasitelkęs vieną meškerę su penkiais kabliukais. Atsarginių meškerių skaičius neribojamas, tad žvejai kviečiami pasirūpinti keletu meškerių, kad, esant būtinybei, galėtų jas pasikeisti.

Masalą, padėsiantį privilioti stintas, žvejai galės pasirinkti savo nuožiūra. Organizatoriai sufleruoja – daugiametė patirtis rodo, kad stintos labiausiai mėgsta geriausios nuotaikos pakrautus masalus. Kai kurie žvejai, siekdami privilioti stintas, pasitelkia ir specialius kvapus, kuriais prekiaujama žvejybos reikmenų parduotuvėje.

Stintų meškeriojimo varžybos prasidės 9 val. ir truks iki 12 val. Vidurdienį ant tilto bus sveriamas komandų laimikis, tuomet ir paaiškės varžybų nugalėtojai. Kiekvienas pagautos stintos gramas bus vertinamas 10 taškų, bet kokios kitos žuvies gramas – 1 tašku. Tad norint nugalėti svarbiausia – pagauti stintą.

Tačiau net jei žvejybos metu sėkmė šypsosis tik puse lūpų, pasak organizatorių, gera dalyvių nuotaika – garantuota. „Tai yra pramoginės varžybos, kuriose dalyvauti kviečiame ne tik itin patyrusius žvejus. Svarbiausia, kad dalyviai, stintų šventę pradėję su meškerėmis rankose, pajustų malonumą ir varžybų azartą. Kasmet šiose populiarumo nestokojančiose varžybose sulaukiame ir patyrusių, nuolatinių dalyvių, tačiau išbandyti savo sėkmę susigundo ir naujokai. Niekas nežino – galbūt būtent juos stintų meškeriojimo varžybų metu lydės sėkmė“, – kalbėjo N. Stasiulis.

Jauniausio ir vyriausio varžybų dalyvio lauks specialūs prizai, o atminimo dovanos lauks kiekvieno varžybų dalyvio, net jei nepavyktų pagauti nė vienos žuvies. Na, o varžybų nugalėtojų tradiciškai laukia Palangos mero taurės, padėkos bei rėmėjų įsteigti prizai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

4 STINTOS 10eu IR SVENTE GARANTUOTA

4 STINTOS 10eu IR SVENTE GARANTUOTA portretas
Bet svabiausia bus taip... 4 keptos stinteles ant vienkartines lekstutes kainuos 10 euru ! Brangiau uz mesa !!! Susidaro toks jausmas, kad zvejai tuos stintus nei augino, nei šėrė, o kainos kosmines. Tik GLUSIUS gali pirkti tas zuvis.

na

na portretas
Panelė Šimonytė neleidžia.....korona..okronas, mikronas, babonas ...KARANTINAS

Anonimas

Anonimas portretas
durneliu banga nuriedes DDDD
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių