Apžvalgos ratui išrinko daugiau vietų

Nepavykus rasti investuotojo, kuris pastatytų apžvalgos ratą Danės skvere, pirmojo konkurso metu galvojama skelbti antrąjį. Svarstoma galimybė, pasiūlyti ir daugiau vietų, kur galėtų atsirasti šis atrakcionas.

Po nesėkmingo pirmojo konkurso penktadienį į posėdį rinkosi komisija. Pastaroji nusprendė investuotojams pasiūlyti daugiau vietų, kur būtų galima pastatyti apžvalgos ratą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Jolantos Uptienės, kalbėta, kad atrakcionas galėtų būti įrengtas Kruizinių laivų terminale.

Atkreiptas dėmesys, kad šią teritoriją valdo koncesininkas įmonė „Klaipėdos laivų remontas“. Apžvalgos ratas Kruizinių laivų terminale galėtų atsiras, jei savivaldybė susitartų su šia bendrove. Manoma, kad atrakcionas galėtų stovėti vietoje, kur vasaromis stovi laikinas toks įrenginys.

Taip pat kalbėta, kad apžvalgos ratui tiktų automobilių stovėjimo aikštelė, esanti prie Senosios perkėlos. Tačiau ši teritorija priklauso ne savivaldybei.

Kaip alternatyva paminėtas ir Poilsio parkas. Anksčiau čia yra stovėjęs apžvalgos ratas. Tačiau J. Uptienė abejojo, kad ši vieta geresnė nei Danės skveras ir labiau sudomins investuotojus.

Taip pat komisija nusprendė atsisakyti apžvalgos rato įrengimo terminų. Konkurso sąlygose buvo numatyta, kad tą investuotojas turėtų padaryti per pusmetį nuo laimėjimo.

„Tokį terminą buvome numatę, nes norėjome, kad jau šią vasarą būtų įrengtas apžvalgos ratas. Jį panaikinome, bet įmonė, kuri pasiūlytų ratą įrengti greičiausiai gautų papildomų balų“, – komentavo vedėja.

Komisija išliko prie nuomonės, kad investuotojas turėtų įrengti nemažesnį nei 38 metrų aukščio apžvalgos ratą. Atkreiptas dėmesys, kad mažesnis yra atvežamas vasarą.

„Komisijos išvadas teiksime savivaldybės administracijos direktoriui. Jei jis įpareigos, keisime konkurso sąlygas ir skelbsime naują konkursą. Tą padarius, informuosime visus galimus investuotojus. Įmonių, kurios rengia apžvalgos ratus, yra daug. Ypač ši veikla populiari Olandijoje. Jei patvirtintų, kad ratas gali atsirasti Kruizinių laivų terminale, galvojame, kad dalyvių būtų labai daug“, – komentavo vedėja.

Miesto savivaldybė norėjo, kad Danės skvere įrengtas apžvalgos ratas veiktų ne tik vasarą, bet ir šaltuoju laiku. Iš pradžių nurodyta, kad investicijos turi siekti 1,5 mln. eurų. Vėliau reikalavimai sušvelninti. Investicijos sumažintos penkis kartus – iki 300 tūkst. eurų. Manyta, kad tada pavyks sulaukti didesnio susidomėjimo, tačiau vis tiek nesulaukta nė vieno pasiūlymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mm

mm portretas
"Mes" ir "Klaipediete" yra tas pats žmogus.

klp

klp portretas
Parke, kur tarybiniais buvo. Beje galetu tarybiniais buvusi parka ir atkurti sunaikino parazitai ir kas is to bezdzionlaipiojimo dabar?

Olandas

Olandas portretas
Imčiau terminalą
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių