Apie saugumą prie jūros – linksmai

Vaikai pajūryje turi mokėti elgtis – saugoti save pačius ir padėti kitiems į bėdą patekusiems žmonėms. Todėl uostamiesčio paplūdimių gelbėtojai šiemet, kaip ir ankstesniais metais, mažiesiems organizuoja mokymus.

Antradienį prieš pietus Antrojoje Melnragėje prie gelbėtojų stoties klegėjo būrys vaikų. Nuo šešerių iki devynerių metų vaikučiai čia atėjo vedami vaikų laisvalaikio centro vadovų.

Gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki ir jo pavaldiniai pusantros valandos bendravo su mažaisiais. Tai nebuvo paskaita ar nuobodus suaugusio dėdės kalbėjimas.

Gelbėtojai apipylė mažuosius žiniomis ir vos spėjo atsakinėti į jų klausimus.

Svarbiausia buvo paaiškinti ir pasistengti, kad vaikai išmoktų elgesio paplūdimyje taisyklių, pažintų pajūrio vėliavų reikšmes, žinotų, ką daryti patekus į duobę jūroje, pamačius skęstantį žmogų.

Pamoka buvo judri ir linksma, gelbėtojai parodė, kokiomis priemonėmis naudojasi, pademonstravo nuotoliniu būdu valdomą gelbėjimo plaustą, leido užlipti iki pat gelbėtojų bokštelio viršaus.

"Kasmet rengiame tokias pamokas. Jau sutinkame vaikus, kurie lankėsi mūsų pamokose, jie tiesia rankas ir skuba pranešti, kad žino atsakymus į mūsų klausimus. Paprastu, neįdomiu kalbėjimu nepavyktų vaikų pamokyti saugaus elgesio. Tik savotiškai žaisdami su jais, būdami smagūs ir judrūs galime atkreipti dėmesį į svarbius dalykus, kurie kritiniu momentu gali išgelbėti gyvybes", – pasakojo profesionalus plaukimo pedagogas ir treneris, sukaupęs ilgametę patirtį dirbdamas su skirtingo amžiaus vaikais, A.Siakki.

Klaipėdos pajūryje panašūs mokymai rengiami dažną dieną. Jų auditoriją sudaro mokyklų mokinukai, stovyklautojai, laisvalaikio centrų lankytojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių