Aklieji ir silpnaregiai skundžiasi, kad trūksta jiems pritaikytų erdvių

Regos negalią turintys žmonės skundžiasi, kad trūksta jiems pritaikytų erdvių. Neįgalieji teigia, kad daugelio blogybių pavyktų išvengti, jei apie juos būtų galvojama prieš statant ar įrengiant pastatus, o ne viską pabaigus.

Regos negalią turintys žmonės skundžiasi, kad trūksta jiems pritaikytų erdvių. Neįgalieji teigia, kad daugelio blogybių pavyktų išvengti, jei apie juos būtų galvojama prieš statant ar įrengiant pastatus, o ne viską pabaigus.

Klaipėdiečiui Valdui orientuotis erdvėje padeda tik baltoji lazdelė. Tačiau, pasak nematančio vyro, kelionė į parduotuvę ar pasivaikščiojimai – ne visuomet lengvi.

„Problemų yra gana daug. Svarbiausia yra tai, kad atsiranda nenumatytos kliūtys. Tai mašina pastatyta ne vietoje, tai kažkas kažką išrausė, taką ne vietoje perkasė, nėra jokių apsauginių juostų, jokių apsauginių tvorelių“, – pasakoja Valdas Glaveckas.

Neįgalieji sako, kad viešos erdvės jiems tiesiog nepritaikytos.

„Klaipėdos autobusų stotyje silpnaregiams nėra prieinama informacija, kur važiuoja koks autobusas, [įrengtos] stiklinės durys, vitrinos. Silpnaregis tiesiog neatskiria, kur stiklinės durys, o kur vitrininiai langai“, – teigia Klaipėdos ir Telšių regiono aklųjų centro direktorė Daina Vitkauskienė.

Silpnaregiai mato tam tikras spalvas ir specialūs lipdukai ant parduotuvių vitrinų ar laiptų pakopų gerokai padėtų. Pasigendama ir akliesiems pritaikytų paplūdimių, poilsio zonų.

Aklųjų ir silpnaregių sąjungos duomenimis, Lietuvoje gyvena beveik 7 tūkst. regos problemų turinčių žmonių. Neįgalieji tikina, kad daugelio blogybių būtų galima išvengti, jeigu apie jas būtų galvojama projektuojant viešas erdves, statant ar įrengiant visuomeninius pastatus, o ne pabaigus visus darbus.


Šiame straipsnyje: akliejisilpnaregiaineįgalieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

invalidas

invalidas portretas
Sutvarkykite Veterinarijos gatvės šaligatvį, kad būtų galima invalido vežimėliu važiuoti- AR DAUG PRAŠAU? Eismas Veterinarijos gatvėje tampa vis intensyvesnis , mašinos zuja gan greitai, o mes invalidai turim gatve važiuoti vežimėliais, beje kaip ir mamos su vaikučių vežimėliais, beto vaikai eina į mokyklas irgi šia gatve, silpnaregiai irgi šia gatve eina su lazdelėmis.... O mašinos laksto, pypina.... Tik tereikia perkloti plyteles šaligatvyje,būtų idealu nors truputį praplatinti šaligatvį,kad apsilenkti eitų, na ir nugenėti medžius ant šaligatvio užlinkusius... Ar gali savivaldybė nors tiek padaryti dėl paprasto gyventojo?

krysa

krysa portretas
kai busim europos salis, tada bus ir neregiams erdves, dviraciu takai ir euro atlyginimai...o kol mes rusijos provincija jau virs 70 metu, tai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių