Abiturientams nuskambėjo paskutinis skambutis

  • Teksto dydis:

Penktadienio rytą Klaipėdos gatvėmis nusidriekė tradicinė abiturientų eisena. Taip miesto mokyklas baigiantys jaunuoliai pradėjo paskutinio skambučio šventę. Eisena tradiciškai pasuko į Laikrodžių muziejaus kiemelį, kur abiturientus pakvietė miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Išeinant į naują kelią linkiu jaunatviško ryžto, užsispyrimo ir sėkmės siekiant savo svajonių įgyvendinimo. Tačiau kur bebūtumėte, niekada nepamirškite, kur gimėte, kur užaugote ir kas esate. Tegul įgytos žinios ir prasmingi darbai visada garsina gimtąjį miestą Lietuvoje ir pasaulyje, o Klaipėda, tikiuosi, visada bus tuo gimtuoju uostu, į kurį norėsis grįžti ir čia kurti savo ir visos miesto bendruomenės ateitį“, – abiturientams linkėjo miesto meras.

Klaipėdos miesto mokyklas šiemet baigia 2045 abiturientai. Iš jų 1300 mokosi savivaldybės įsteigtose gimnazijose, 73 valstybinėse, 33 nevalstybinėse ir 639 profesinėse mokyklose.

Kad gautų brandos atestatą, abiturientai turi išlaikyti privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną pasirinktą brandos egzaminą ar brandos darbą. Privalomasis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas bus laikomas birželio 2 d. Maksimaliai leidžiama laikyti septynis brandos egzaminus. Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidėjo balandžio 4 d. ir baigsis birželio 22 d. Tądien bus laikomas valstybinis chemijos egzaminas.

Šiais mokslo metais mokiniai galėjo rinktis rengti brandos darbą iš visų mokomųjų dalykų. Brandos darbas nėra privalomas, tačiau geri brandos darbo rezultatai prideda papildomų balų stojant į aukštąsias mokyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigis

taigis portretas
tik nereikia lia-lia rusai seniai pasizymejo savo darbais visas pasaulis pamate kas per tauta kas pasove lektuva su 296 zmonemis ,,,,DIEVAS VISKA MATO ,,,,,,

Ona

Ona portretas
Dabar visi i uzsieni uzsidirbti kitu metu studijoms.

...

... portretas
... ir dabar juos visus urmu - į Donbaso frontą?.. - nes: "Rusai puola!" :/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių