Teatro dieną uostamiesčio teatrai švęs su publika

Nors Tarptautinė teatro diena bus minima tik kitą savaitę – kovo 27-ąją, Klaipėdoje jai skirti renginiai prasidės jau šį sekmadienį.

Nors Tarptautinė teatro diena bus minima tik kitą savaitę – kovo 27-ąją, Klaipėdoje jai skirti renginiai prasidės jau šį sekmadienį.

Fotoparodoje – be grimo

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras Teatro dieną kasmet kviečia drauge švęsti kiek anksčiau nei įprasta. Sekmadienį žiūrovų laukia net trys renginiai: muzikinė pasaka vaikams „Neliūdnos varlės neprincas“, nauja teatro solistų koncertinė programa „Lietuviškas bliuzas“ bei klaipėdiečio fotomenininko Roberto Gabrio fotografijų parodos atidarymas. Joje Muzikinio teatro lankytojai daugiau nei 200 teatro darbuotojų turės galimybę išvysti „Be grimo“ – meninėse fotografijose, kurių paroda nuo šiol puoš abu Muzikinio teatro Kolonų salės aukštus.

Pasak teatro vadovo Ramūno Kaubrio, Tarptautinė teatro diena Klaipėdos muzikiniame teatre, kaip ir praėjusiais metais, bus švenčiama kiek anksčiau, nenorint dubliuoti kitų svarbių tai dienai skirtų renginių – „Padėkos kaukės“ bei Auksinių scenos kryžių apdovanojimų. Todėl Teatro dienos renginiai Muzikiniame teatre šiemet vyks kovo 23-iąją.

„Šventė bus įvairi ir spalvinga: choro artistų spektaklis vaikams, fotografijų parodos atidarymas, koncertinė programa. Vakare – tradicinė teatro darbuotojų „Kopūstienė“, tik jau be žiūrovų“, – vardijo R.Kaubrys.

Jis vylėsi, jog fotoparoda teatro lankytojams nuolat primins scenoje matomus artistus bei tuos, kurie paprastai lieka užkulisiuose. „Kartu tai ir pagarbos visai trupei ženklas. Parodoje lyg vėtrungės bus matomi visi mūsų kolektyvai. Visa šia didele teatro šeima norime pasidžiaugti drauge su mūsų publika“, – sakė R.Kaubrys.

„Kadangi turėjau visišką kūrybinę laisvę, teatro žmones norėjau parodyti miesto fone, be grimo, be personažų kostiumų – kaip įprastus Klaipėdos gyventojus. Galima sakyti, jog tai buvo visų fotografijų bendras raktas“, – pasakojo Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus narys R.Gabrys. Jo manymu, ši idėja geriausiai atsiskleidžia nespalvotose fotografijose.

Pasak parodos autoriaus, teatro žmonių fone bus matoma ir Klaipėdai būdinga architektūra – Biržos tiltas, aikštė prie paminklo „Arka“, „K“ ir „D“ raidžių formos pastatai, senamiesčio erdvės ties Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi, „Kurpiais“ bei kitos.

Bliuzas skambės lietuviškai

Sekmadienį 17 val., iškart po parodos „Be grimo“ pristatymo, Muzikinis teatras kviečia pasinerti į nostalgijos, sentimentalumo bei ilgesio kupiną nuotaiką drauge su koncerto „Lietuviškas bliuzas“ atlikėjais. Teatro solistai ir instrumentinė grupė atliks gražiausias ištraukas iš miuziklų „Ugnies medžioklė su varovais“, „Velnio nuotaka“, „Devynbėdžiai“, „Meilė ir mirtis Veronoje“ bei kitų.

„Bliuzas lietuviškai“ – šis koncertas gali būti vadinamas ir taip, – sakė teatro solistė Aurelija Dovydaitienė. – Kai nesimiega naktį ir nežinai, kas su tavimi darosi, kai rytą žiūri į lėkštę, bet nesinori valgyti, kai sutinki seną pažįstamą, bet neturi ką jam pasakyti – tavyje yra bliuzas. Juk bliuzas – tai ne tik muzika, bet ir nuotaika.“

Koncerto metu jausmingas lietuviško bliuzo melodijas atliks A.Dovydaitienė, Rasa Ulteravičiūtė, Jadvyga Grikšienė, Rokas Spalinskas, Šarūnas Juškevičius, Virginijus Pupšys, Kęstutis Nevulis. Solistams talkins Loreta Piaseckienė (fortepijonas), Vilma Lenkšaitė (fleita), Romas Grikšaitis (kontrabosas) ir Edmundas Federavičius (mušamieji). Akustine gitara gros V.Pupšys, akordeonu – K.Nevulis.

Nepamiršo ir vaikų

Mažieji teatro lankytojai Tarptautinės teatro dienos išvakarėse kviečiami drauge su Muzikinio teatro choro artistais šokti į varlių balutę. Jų laukia muzikinis teatrinis žaidimas vaikams „Neliūdnos varlės neprincas“. Tai istorija, pasakojanti apie linksmą varlytę Kvateriną, gyvenančią labai nuobodžioje baloje, pilnoje nelaimingų ir paniurusių varlių, kurios (o siaube!) visai patenkintos, kad yra nelaimingos.

Interaktyvią eksperimentinę pasaką vaikams sukūrė šiuolaikinė libretų autorė ir režisierė Agnė Dilytė bei klaipėdietis kompozitorius Vladimiras Konstantinovas. Premjera vaikams scenos šviesą išvydo praėjusį lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių