„Taravos Anikė“: prisiminimų ir muzikos vakaras Giruliuose

  • Teksto dydis:

Artėjanti prie pabaigos Klaipėdos bibliotekos kultūrinių renginių programa „Pėdink į Girulius“ kitą savaitę buria į prisiminimų ir muzikos vakarą „Taravos Anikė“.

Tai žurnalisto, fotografo ir knygų leidėjo Antano Stanevičiaus pasakojimas apie mūsų miesto simbolį – gražiąją mergelę Anikę, įkvėpusią XVII a. prūsų poetą Simoną Dachą. A.Stanevičius pristatys fotoparodą „S.Dacho Anikės paslaptys“ ir knygos vokiečių kalba „Rätselraten um Ännchen von Tharau“ ketvirtąjį leidimą.

Ketvirtasis leidimas atsirado dėl to, kad iki šiol žurnalistą A.Stanevičių pasiekia skambučiai, laiškai senųjų Mažosios Lietuvos gyventojų, kurie skuba pasidalyti savo žiniomis ar nuogirdomis apie istorinę asmenybę. Be to, autorius neseniai dabartinėje Kaliningrado srities teritorijoje aplankė dar kelias su Anike susijusias vietas: gimtinę Taravą, vestuves su kunigu Johanu Partatijumi liudijančią Karaliaučiaus katedrą, jaunamartės gūžtą Trempuose, vaikų gimimus ir mirtis mačiusią Laukišką ir Įsrūtį, kur praėjo paskutinieji Anikės gyvenimo metai pas vyriausiąjį sūnų Frydrichą Partatijų – lietuvių parapijos kleboną.

A.Stanevičius, negailėdamas laiko ir pastangų, visapusiškai ištyrinėjo Anikės iš Taravos gyvenimo faktus, tad apie šią įstabią moterį galėtų pasakoti be paliovos. Tačiau šmaikščiai ir laiku į Antano pasakojimą įsiterpianti svajinga maestro Žygimanto Laurinavičiaus akordeono melodija neleis užsimiršti. Ž.Laurinavičius šį kartą gros vokiškas ir memelenderių melodijas.

KUR? Girulių bibliotekoje (Šlaito g. 10A).

KADA? Rugpjūčio 19 d. 18 val.

KAINA? Nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių