Palangoje koncertuos bliuzo dainininkas Big Daddy Wilsonas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 19 val. „Ramybės“ kultūros centre Palangoje (Vytauto g. 35) skambės intelektualus bliuzas – koncertuos Big Daddy Wilsonas iš Vokietijos. Jam pritars gitaristas Cesare Nolli, boso gitaristas Paolo Legramandi ir būgnininkas Nikas Taccori.

Big Daddy Wilsonas savo kūryboje jungia bliuzą, gospelą, roots, soulą, fanką ir regį, išgaudamas nepriekaištingos formos muziką, kurios norisi vis daugiau klausytis. Įtraukdamas į pasirodymus savo mėgstamus perkusinius instrumentus – kongus, cajonus ir kitus, šis atlikėjas kuria darnų žanrų mišinį, kurį galima vadinti world muzikos vardu.

Dėl unikalaus vokalo stiliaus Big Daddy Wilsono dainos skamba kitaip nei bet kurio kito atlikėjo. Jo tvirtas, kartu glotnus balsas yra klasikinis, gaivinantis, autentiškas ir magiškas. Sakoma, kad tai šilkinis balsas, turintis galią gydyti.

Big Daddy Wilsonas praėjusiais metais šventė savo karjeros 25 metų sukaktį, surengdamas muzikinį turą ir išleisdamas įrašą „Songs from the road“ (2018). Jo diskografiją puošia 13 studijinių bei „gyvų“ pasirodymų albumų. Albumas „Neckbone Stew“ yra pelnęs laurus Vokietijos įrašų pramonės apdovanojimuose „Deutscher Schallplattenpreis“ 2017 m., „Big Blues Award“ 2014 m. Big Daddy Wilsoną paskelbė geriausiu šios šalies akustinio bliuzo atlikėju, o su grupe 2010 m. jis nugalėjo „German Blues Challenge“.

Big Daddy Wilsonas savo nuoširdžia kūryba skleidžia vilties ir vienybės žinią. Artimas ryšys su klausytojais, natūrali charizma ir nepaprasta balso galia publikai padeda pajusti atlikėją, drauge su jo muzika patirti tai, kas gera, ir tai, kas niūru, tačiau visuomet šviesia širdimi.


Šiame straipsnyje: Big Daddy Wilsonasbliuzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių