Palangoje to dar nebuvo: šalyje neregėtas Europos čempionatas ir valgomos lauktuvės

  • Teksto dydis:

Lietuvos vasaros kurorto sostine vadinama Palanga pasiruošusi šiltajam sezonui. Palangos koncertų salės repertuaras su išskirtinių žvaigždžių pasirodymais sparčiai pildosi, o ir poilsiautojų šylant orams vis daugėja. Kurorto mylėtojams paruošta ir maloni staigmena – išskirtiniai rankų darbo saldainiai, gražioje pakuotėje su Palangos miesto simbolių atvaizdais: Palangos tiltu, grafų Tiškevičių rūmais ir išskirtinio grožio Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia.

Šios idėjos autorius – puikiai Lietuvoje žinomas virtuvės šefas Rokas Galvonas.

„Miestelėnams ir miesto svečiams pagaminome rankų darbo pieniškus natūralius saldainius „Karvutė“, kuriuos supakavome į dėžutes su Palangos vaizdais. Esu labai didelis Palangos mylėtojas, tad ir kilo idėja, kad kurorto svečiai, vykdami namo, galėtų įsigyti dalelę prisiminimų – šių saldainių. Šie saldūs prisiminimai puikiai tinka ir lauktuvėms“, – sakė Palangos koncertų salėje nuo kovo maistą gaminantis R. Galvonas, visuomenei žinomas kaip „Roko virtuvės“ šefas.

Jis teigė, kad parduotuvėse ne kartą regėjo saldainių su Vilniaus, Trakų ir net Klaipėdos atvaizdais, o Palanga iki šiol nieko panašaus neturėjo.

„Smagu, kad ir palangiškiai jau tai turi. Saldainių galite įsigyti Palangos koncertų salėje“, – teigė R. Galvonas.

Jis pasidžiaugė ir tuo, kad Palangos koncertų salėje renginius lankantys poilsiautojai gali mėgautis ir „Roko virtuvės“ patiekalais.

„Stengiamės, kad žmonės renginiuose galėtų paragauti kuo įvairesnio ir išskirtinio maisto“, – sakė maisto gaminimo idėjomis pasižymintis verslininkas.

A. Kazlausko nuotr.

Europos brasbendų čempionatas

Vienas iš ryškesnių šį pavasarį Palangos koncertų salėje vyksiančių akcentų – 45-asis Europos brasbendų (varinių pučiamųjų orkestrų) čempionatas.

Į Palangą gegužės mėnesio pradžioje sugužės 15 šalių brasbendų virtuozai, varžysis 23 kolektyvai.

„Šis čempionatas beveik prieš pusšimtį metų gimė Didžiojoje Britanijoje ir pirmą kartą vyks ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse. Apskritai rytinėje Europos dalyje nieko panašaus iki šiol nėra vykę. Palangos miestui organizuoti šį muzikinį čempionatą – didelis prestižas ir garbė“, – sakė Palangos orkestro, kuris ir prisiima organizacinę naštą, vadovas Vygantas Rekašius.

Jis teigė, kad tai svarbiausias brasbendų renginys – tarsi olimpinės žaidynės.

„Apie norą šį čempionatą organizuoti Lietuvoje kalbama apie 20 metų, Palangoje pradėta kalbėti prieš maždaug 10 metų, tačiau tuomet dar nebuvo Palangos koncertų salės ir apie tai galėjome tik pasvajoti. Kai jau pastatė Palangos koncertų salę, šios kalbos vėl sugrįžo ir 2020 metais jau turėjo vykti šis čempionatas, tačiau sutrukdė COVID-19 pandemija. Likus dviem mėnesiams iki turėjusio įvykti čempionato, nuspręsta jį atšaukti. Džiugu, kad 2024 metais Palanga gavo šią teisę ir tikimės, kad jau niekas nebesutrukdys įvykti šiam grandioziniam brasbendų renginiui“, – kalbėjo Europos brasbendų čempionato Palangoje organizatorius V. Rekašius.

Pabrėžiama, kad per 45 metus trunkančią Europos brasbendų čempionato (EBBC) istoriją šis konkursas tapo prestižiniu žanro įvykiu, surengtu gražiausiuose Europos miestuose ir kasmet sutraukiančiu geriausius Europos orkestrus bei jų gerbėjus.

Europos brasbendų čempionatas – tai savaitę trunkanti pučiamųjų muzikos šventė, kurioje klausytojams siūloma mėgautis renginiais, kūrybinėmis dirbtuvėmis, susitikimais, koncertais ir, žinoma, pačiu konkursu.

Įsigykite kombibilietą, kuris suteiks jums galimybę lankytis visuose EBBC renginiuose arba rinkitės bilietus į atskirus čempionato renginius: https://www.palangosks.lt/placiau/561.

Ruošiamasi ir vasarai

Palangos koncertų salės kolektyvas intensyviai ruošiasi ir vasaros renginiams  – į pajūrį tradiciškai sugužės masės poilsiautojų, tad ir renginių spektras ruošiamas įvairių skonių muzikos, renginių ir kitų laisvalaikio pramogų gurmanams.

Planuojama ir daug spektaklių premjerų, numatyti klasikos ir populiariosios muzikos Lietuvos ir užsienio žvaigždžių koncertai.

Šią vasarą pirmą kartą Palangos koncertų salėje sužibės didysis renginys „Super Show Palanga“. Renginio dalyviai turės neįtikėtiną galimybę nusikelti atgal laiku į geriausius šokių muzikos ir vakarėlių laikus. Kada giliai širdyje įsirėžę šio pašėlusio dešimtmečio hitai ir vėl visu galingumu užtvindys susirinkusiųjų protus ir užkurs kūnus!

Šio išskirtinio vakaro metu Palangos scenoje pirmą kartą pasirodys trys legendiniai atlikėjai: scenos asas Real Mccoy su visiems žinomais hitais „Another Night“, „Automatic Lover“, „Run Away“, belgų dainininkė ir dainų autorė, pasaulio muzikos apdovanojimo laureatė Kate Ryan ir vokiečių šokių ir popmuzikos grupė „Groove Coverage“.

Palangos koncertų salėje savo pasirodymą surengs ir didelio populiarumo sulaukusi grupė „Dinamika“, ir Alanas Chošnau, ir Linas Adomaitis, ir Inga Jankauskaitė bei dar būrys puikiai mums pažįstamų atlikėjų.

Visą renginių tinklelį galite rasti čia: https://www.palangosks.lt/renginiai.

„Palangos koncertų salė yra tapusi svarbiu Palangos gyvenimo centru, kur vyksta svarbiausi įvykiai ne tik vasarą, bet ir visais metų laikais. Smagu, kad tai tampa ne vien tik koncertų ir renginių vieta, bet ir traukos centru parodoms, įvairioms išskirtinėms akcijoms ir naujovėms. Tai – vienas pagrindinių traukos centrų Palangoje“, – pasidžiaugė Palangos koncertų salės vadovė Aida Aleksandrovienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha, taip.

Aha, taip.  portretas
Valstietis Balvonas neplautomis rankomis pridarys Namų Darbo Karvučių, jūs tik pirkite, o paskui Trieskite į Sveikatą. Skanaus!

jojo

jojo portretas
jeigu rokas balvonas organizuoja-reiks vaziuot

Fui

Fui portretas
Petušara
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių