Kviečia į R. Šerelytės literatūrinės kūrybos vakarą

  • Teksto dydis:

Balandžio 17 d., trečiadienį, 17 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8) vyks Lietuvos rašytojų sąjungos narės Renatos Šerelytės literatūrinės kūrybos vakaras.

R. Šerelytė – prozininkė, poetė, dramaturgė, literatūros kritikė. Kūrybą publikuoti pradėjo 1986 m. – žurnale „Moksleivis“ buvo išspausdinti jos eilėraščiai. Novelių išversta į anglų, prancūzų, švedų, rusų, gruzinų, lenkų ir kitas kalbas, įtraukta į naujausias antologijas. 1997 m. rašytojai buvo įteikta Šarūno Marčiulionio premija už geriausią knygą vaikams – „Jundos lemtis“. 2000 m. už romaną „Ledynmečio žvaigždės“ pelnyta Žemaitės premija; 2001 m. už novelistiką, išspausdintą literatūros mėnraštyje „Metai“, R. Šerelytei įteikta A. Vaičiulaičio premija.

2013 m. pagal autorės romaną „Vardas tamsoje“ pastatytas to paties pavadinimo filmas (rež. Agnė Marcinkevičiūtė). Lietuvos rašytojų sąjungos narė – nuo 1996 m.

„Rašytojystė yra ne tik amatas, bet ir Dievo dovana. Amato galima išmokti, o dovaną gauni iš Dievo malonės. Už nieką. Be priežasties. Ir jeigu jinai nereikalinga žmonėms, atsiras ją priimanti gailestinga erdvė“, – sakė R. Šerelytė.

Jos  prozos tematinis laukas – daugiausia mažo miestelio buitis (taip pat kaimo, sodybos, retkarčiais – miesto). Ši buitis yra visiškai deromantizuota – amžini lietūs, šlapi burokų lapai vagose, kiečiai padaržiuose, pelynai, dulkės ir voratinkliai, pūvančių žolių ir dumblo kvapas. Bet kartu – gimtų namų įprastinis jaukumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių