Konferencija „Dedikacija muzikoje“: pranešimus skaitė jaunieji lektoriai

Savaitgalį vieni rinkosi pasivaikščiojimą ir linksmybes pavasariniame kermošiuje, o kiti skubėjo plėsti žinių į Klaipėdos Jeronimo Kačinsko bei Vilniaus „Lyros“ muzikos mokyklų organizuotą nuotolinę tarptautinę moksleivių muzikologijos konferenciją „Dedikacija muzikoje“.

Vilniaus „Lyros“ muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotojas Saulius Subačius pasidžiaugė, kad 2007 m. sostinėje užgimęs renginys palaipsniui išsiplėtė į respublikinį, o pastaraisiais metais jis jau peraugo ir į tarptautinį.

Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokyklos direktorė Jolita Šlajienė padrąsino jaunuosius muzikologus, palinkėjo gražaus renginio, įdomių pristatymų.

Konferencijoje jaunieji muzikologai atskleidė žiūrovams, kam L. van Beethovenas dedikavo savo sonatas, o C. Debussy – ciklą „Vaikų kampelis“.

Jaunieji lektoriai iš Lietuvos atskleidė ir daugiau kitų įdomių kūrinių-dedikacijų: Vilniaus miestui, žydų Frenkelių šeimai, žmogiškumo tragedijai, taikai, žymiems kompozitoriams, gyvenamajam rajonui.

Dalyviai susidomėję klausėsi pranešimo, kurį skaitė Lielvardės muzikos ir meno mokyklos (Latvija) pranešėjai apie kompozitoriaus P. Vakso kūrinį, dedikuotą žymiam smuikininkui Gidonui Kremeriui.

Ukrainos Odesos P. S. Stoliarskio muzikos licėjaus mokinė supažindino su savo šalies kompozitoriaus M. Skoryko kūriniu „Melodija“ ir jo dedikacija nūdienos aktualijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių