Klaipėdoje prasidėjo septintasis Šviesų festivalis

Uostamiestis šį vakarą nušvito įvairiomis spalvomis – tai buvo ženklas, kad startavo septintasis Klaipėdos Šviesų festivalis.

Teatro aikštėje įvykusioje festivalio atidarymo ceremonijoje susirinkusius svečius stebino šokių ansamblis „Intrus – įsibrovėliai į šokių pasaulį“.

Pirmoji instaliacija, skirta Klaipėdos 770-ajam gimtadieniui, dar nuo pernai gruodžio puikuojasi Teatro aikštėje. Šiandieną šviesos tunelis sušvito dar ryškiau.

Siekiant palaikyti Ukrainą, instaliacija kurį laiką švytėjo šios šalies vėliavos spalvomis, mėlyna ir geltona.

Teatro aikštę jau daugelį metų puošianti Taravos Anikė buvo apsupta į dangų skriejančių lazerių.

I. Kiseliovaitės nuotr.

Susirinkusiuosius pasveikinti atvyko ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Sveiki visi, kuriuos šiandieną vienija šviesa, netrukus pasklisianti iš Klaipėdos. Šie metai labai svarbūs Klaipėdai, tačiau likimas taip susiklostė, kad ši diena įeis į pasaulio istoriją. Šio festivalio šūkis – „Laiko spalvos“ galbūt labai taikliai atliepia šio laikmečio spalvas, tai – mėlyna ir geltona, Ukrainos vėliavos spalvos. Šiandieną šios spalvos pačios populiariausios pasaulyje. Deja, bet jos nudažytos raudonai. Šiandien pradėdami šią šventę turime galbūt unikalią galimybę Lietuvai, Europai, pasauliui pasiųsti žinią, kad čia, Klaipėdoje, netrukus įsižiebs gausybė šviesų ir spalvų, kurias šiandien reikėtų vertinti kaip ženklą, kad šviesa ir tiesa nugalės. Teįkvepia mus šviesa kilniems darbams. Parsineškite į namus po mažą šitos šviesos spindulėlį“, – linkėjo meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių