I. Kanto bibliotekininkai kviečia į kelionę Mėmelio tramvajumi

  • Teksto dydis:

Šį trečiadienį vėl verta pėdinti į Girulius – klaipėdiečiai ir miesto svečiai kviečiami į inscenizuotą istorinę kelionę Mėmelio tramvajumi. Bibliotekoje ant kalvos vyks režisieriaus Virginijaus Vyšniausko pažintinis spektaklis – smagi kelionė laiku į XX a. pradžią.

I. Kanto bibliotekininkai nenuilsta, toliau tęsdami šiltojo sezono kultūrinius atlaidus, kiekvieną savaitę organizuodami vis skirtingus renginius ir pramogas, kurių slaptažodis – „Pėdink į Girulius“.

Rytoj, senojo miesto gatvėmis dardant inscenizuotam elektriniam Mėmelio tramvajui, kuris kursavo šiame mieste 1904–1934 m., per žaidimą, teatrą, specialiai spektakliui sukurtą vaizdo projekciją keliautojai laiku susipažins su savo miesto istorija, tiksliau vienu nedideliu jos epizodu.

Žaidimo elementų pripildytoje kelionėje, kurios metu, klausant marionetės – seno jūrininko Kasparo ir rylininko pasakojimų, tuo pat metu stebint savo miesto nuotraukų projekciją ekrane bei gėrintis autentiškomis rylos melodijomis, bus galima pažvelgti į įstabią Klaipėdos, buvusio Mėmelio praeitį.

Rugpjūčio 9 d. (trečiadienį) 18 val. I. Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinyje (Šlaito g. 10A) į žavų pasivaikščiojimą po praeitį kviečia bibliotekininkai, senasis rylininkas ir marionetė Kasparas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar Klaipėda vėl tapo

Ar Klaipėda vėl tapo  portretas
Mėmeliu,mankurtšuniai?

Labai graži rylininko muzika,

Labai graži rylininko muzika, portretas
anksčiau matyta tik kino filmuose. Kelis kartus gėrėjausi šia muzika, tuo instrumentu ir aplink vaikščiojančiais dviems šunims.

tai

tai portretas
na ne biblioteka o šou pravedimo įstaiga. Ar dar yra toje bibliotekoje nors viena knyga. O gal ir šou įstaigos taps bibliotekomis. Įdomi metamorfozė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių