„Graži ir ta galinga“ grįžta į aktyvų koncertinį rėžimą

  • Teksto dydis:

Birželio 11 d. pirmuosius koncertus po karantino surengs Klaipėdos jaunimo teatro (KJT) aktorių grupė „Graži ir ta galinga“. Vilniuje Menų spaustuvėje turėję vykti koncertai keliasi į vidinį šios renginių erdvės kiemelį, o žiūrovai laukiami dviejuose rodymuose – 19 val. ir 21 val.

Karantinas „Gražią ir ta galingą“ užklupo JAV

Pavasario mėnesiai spektakliui – koncertui „Graži ir ta galinga“ turėjo būti itin aktyvūs. Visgi prasidėjęs karantinas sujaukė aktorių grupės planus – aštrėjanti pasaulinė situacija pagavo KJT merginas Jungtinėse Amerikos valstijose, kur kovo viduryje vyko „Graži ir ta galinga“ gastrolės.

Viena iš spektaklio – koncerto „Graži ir ta galinga“ kūrėjų ir atlikėjų Ieva Pakštytė pasakoja apie netikėtai pasisukusias gastroles ir jausmus sugrįžus namo.

„Į gastroles JAV ir Kanadoje išvykome kovo pradžioje, kuomet pandemija siautėjo tik Kinijoje, tad nebuvo net minčių, kad koronavirusas taip greitai progresuos ir apims visą pasaulį. Puikiai prasidėjusios gastrolės vėliau buvo nutrauktos, teko atšaukti suderintus pasirodymus ir užstrigus Čikagoje nekantriai laukti skrydžio namo. Dabar ir viso karantino metu žvelgdami į situaciją JAV džiaugiamės, kad tuomet paskutiniaisiais reisais pavyko sugrįžti. Neslėpsiu, nusileidus Vilniaus oro uoste, palengvėjo, kad šį neeilinį laiką galėsime išgyventi namuose“, – teigia aktorė I. Pakštytė.

Vilniuje  sugrįžimas į aktyvų koncertinį rėžimą

Balandį ir gegužę turėję vykti „Graži ir ta galinga“ pasirodymai buvo nukelti neribotam laikui. Visgi, seniai suplanuotas birželio 11-osios „Graži ir ta galinga“ koncertas Vilniuje nebuvo atšauktas, o atlaisvinus karantino priemones vėl pradėjo rinkti žiūrovus.

Dėl saugumo reikalavimų renginys yra perkeltas į Menų spaustuvės lauko kiemelį, kuriame tilps 150 žiūrovų. Pirmasis vakaro koncertas 19 val. jau išparduotas, o į 21 val. vyksiantį rodymą bilietai sparčiai tirpsta, tad norintiems pamatyti „Gražią ir tą galingą“ derėtų suskubti.

Birželio 11 d. pasirodymai Vilniuje bus pirmieji spektaklio – koncerto „Graži ir ta galinga“ atlikimai atviroje erdvėje. Šviesūs birželio vakarai neleis sukurti įprastos teatrinės magijos – visas pasirodymo kūrybinis personalas turės prisitaikyti prie šiek tiek kitokio renginio formato. Visgi aktorė Ieva Pakštytė teigia, kad gražios ir tos galingos labai laukia šių koncertų.

„Vilniaus publika mūsų muziką ir humorą visada sutinka labai svetingai ir, nors gerbėjų turime visoje Lietuvoje, džiaugiamės, kad būtent sostinėje sugrįšime į aktyvų koncertinį rėžimą. Tikimės, kad nepaisant atstumo ribojimų ir privalomų kaukių, publika nebijos juoktis, reaguoti ir jaustis laisvai. Aš pati juokauju, kad visoms galingoms Lietuvos istorijos moterims, apie kurias koncerte dainuojame, tikrai būtų pabodę gulėti ant sofos, tad džiugu, kad pagaliau tiek jos, tiek mes, aktorės, susitiksime su žiūrovais“, – mintimis apie artėjančius koncertus dalinosi KJT aktorė.

Kupina planų „Graži ir ta galinga“ vasara

Vasarą Klaipėdos jaunimo teatro spektaklį – koncertą „Graži ir ta galinga“ bus galima išvysti Nidoje, Anykščiuose, Pažaislio muzikos festivalyje bei Kuliuose vyksiančiame „Sofijos festivalyje“, derinami pasirodymai Šiauliuose, Palangoje bei pasikeitusio formato Klaipėdos Jūros šventėje. Prieš pat karantiną buvo išleistas „Graži ir ta galinga“ CD, tad vasaros koncertai bent iš dalies atstos atšauktus kompaktinės plokštelės pristatymo koncertus.

Jonines „Graži ir ta galinga“ merginos taip pat praleis aktyviai – planuojami koncerto – spektaklio filmavimo darbai, tad netrukus žiūrovai su šiuo išskirtiniu KJT darbu galės susipažinti ir skaitmeninėje erdvėje.

Visas naujienas apie „Graži ir ta galinga“ koncertus ir veiklą galima rasti Klaipėdos jaunimo teatro ir „Graži ir ta galinga“ „Facebook“ paskyrose, bei internetiniame puslapyje www.kjt.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Šaunuolės. ,,Žemaitė" - mano mėgstamiausia. Dėl jos ir sužinojau apie šią grupę.

Youtubej yra aciu

Youtubej yra aciu portretas
Kazkokie reksniai

saunuolis tas E

saunuolis tas E portretas
bet mes nekeipiame demesio.......tegu jie raso....o mes tik antrastes perskaitom.....ir jauciame, kad ne skaityt neverta..ir siaip - laikas jau kazkaip uzmirsti ta spauda...........neskaitymas yra geris
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių