Festivalio „Rafta“ dalyviai linksminsis Kuršių mariose

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 6 dieną muzikos ir vandens pramogų mylėtojai kviečiami į vienintelį tokį žinomą renginį Kuršių mariose – „Rafta“. Nors pernai organizatoriai buvo  laikinai „prisišvartavę“ Nidoje, tačiau šiemet “Rafta” vėl bus tokia, kokia ir turi būti jauki tobula vasaros akimirka viduryje marių. Analogų neturintis renginys vyks nuo 16 iki 23 val.

„Kuršių marios yra vienas unikaliausių vandens telkinių savo dugno reljefu. Prieš mažiau nei 100 metų Nerijos gyventojai per 6-10 km pločio Kuršių marias į Mažąją Lietuvą vesdavo arklius, o telkinys dar buvo vadintas Prūsų jūra. Prieš metus patys išmatavome marių dugną perbrisdami jas pėsčiomis. Marių seklumas sukuria idealias sąlygas festivaliui, kur lankytojai gali braidyti šalia katerių ir jachtų“, – teigė plūduriuojančio renginio organizatoriai.

„Šiemet renginys skirtas tik atvykstantiems vandens transporto priemonėmis. Mūsų renginio idėja – pakviesti ir padėti įsimylėti Kuršių marias ir pramoginę laivybą jose. Neįmanoma neįsimylėti marių kai su draugais ar šeima klausaisi muzikos plūduriuodamas jūros viduryje. Šio jausmo neįmanoma nupasakoti“, – pasakojo „Rafta“ komanda.

Tiksli festivalio vieta – Kuršių marių vidurys tarp Juodkrantės ir Klaipėdos, kur gylis laivams siekia virš 3 metrų, o visai šalia esančioje seklumoje lankytojams braidyti – vos 1,2 metro. Renginio dalyviai galės išlipti iš juos atplukdžiusių transporto priemonių ir su kitais „Raftos“ svečiais bendrauti bei šokti tiesiog vandenyje. Festivalio teritorijoje dirbs barai. Taip pat veiks greitasis vandens taksi, kurio pagalba bus galima greitai ir saugiai pasiekti Kuršių marių krantą.

Renginyje nuotaiką kurs žinomi diskžokėjai ir atlikėjai, vienas iš jų puikiai visiems žinomas Leon Somov – Lietuvoje ir užsienyje pripažintas prodiuseris, elektroninės muzikos kompozitorius, išgarsėjęs su duetu “Leon Somov & Jazzu”, tačiau taip pat sėkmingai dirbantis su Jurga Šeduikyte, Monika Linkyte, Monika Liu, ”Freaks on floor”, kuriantis muziką Eimunto Nekrošiaus, Dalios Ibelhauptaitės, Gyčio Ivanausko teatro spektakliams. Leonas taip pat yra grupės “Highly Sedated” narys. Šiais metais pasirašė kontraktą su Švedijoje įsikūrusia Steve Angello įrašų kompanija “SIZE”.

Taip pat gros legendinius šokius „Cafe de Paris“ organizuojanti Šalnė, visų pajūrio vyrukų idealai „Neringa FM djs“, 2015 ir 2016 jaunųjų atlikėjų apdovanojimus laimėje SillyCut bei Meandi. Likusius atlikėjus organizatoriai pažada atskleisti visiems užsiregistravusiems renginio tinklapyje.

„Norime, kad kuo daugiau žmonių galėtų pasidžiaugti muzika ir nuostabiu Kuršių marių vaizdu, tad raginame iš anksto pradėti planuoti ir susirasti su kuo patekti į renginį“, – pabrėžė renginio organizatoriai.

„Raftos“ dalyviams reikės pasirūpinti vandens transporto priemonėmis, kuriomis jie atplauks į renginio vietą. Transportas gali būti bet koks – pačių pasigamintas, pasiskolintas ar išsinuomotas. Norintys išsinuomoti laivą sau ir savo draugams tą padaryti gali labai paprastai – tereiks užsiregistruoti renginio puslapyje, o organizatoriai reguliariai atsiųs baidarių, valčių, laivelių, jachtų nuomos pasiūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių