Festivalio programoje – daug projektų

Pamažu artėjant aštuntajam Šviesų festivaliui, suplanuotam vasario 23–25 d., jau vyksta pirmieji pasitarimai dėl būsimos programos. Žadama, kad šiemet festivalis bus kitoks.

Vakar vykusiame pasitarime su festivalio organizatoriais uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pažymėjo, kad veikiausiai ne visos instaliacijos ir projektai pateks į programą, tad kažkuriuos projektus bus svarstoma perkelti į 2024-uosius.

Šviesos tikrai reikia.

„Organizatoriai pristatė plačią visų galimų projektų paletę festivaliui. Jų yra šiek tiek daugiau, negu yra realių galimybių. Panašu, kad ko nors dar gali tekti atsisakyti. Bet kuriuo atveju, pati idėja išlieka tokia, kaip ir buvo išsakyta – atsisakyti festivalio idėjos ne pačiame šviesiausiame laikmetyje tikrai nereikia“, – teigė meras.

Žadama, kad šiųmetiniai projektai klaipėdiečius ir miesto svečius nustebins ne tik grožiu, bet ir novatoriškumu, išskirtinėmis idėjomis.

„Šviesos tikrai reikia. Šviesa šiuo atveju – ir viltis, ir dvasinė šiluma. Manau, kad visiems optimizmo, o tai Šviesų festivalis visada suteikdavo, tikrai nebus per daug. Taigi, festivalis bus, jis bus atliepiantis nūdienos dvasią, situaciją, iššūkius, bet tuo pat metu įkvepiantis ir nušviečiantis optimizmą klaipėdietiška šviesa“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

Atgimimo aikštėje jau įsikūrusi instaliacija „Monolitas“, kuri du mėnesius generuos festivaliui reikiamą žaliąją energiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Nuotraukoje ruskių oligarchų, kurie Palangoje ant kopos pasistatė vilą, finansuoto festivalio vaizdai?

Anonimas

Anonimas portretas
kiek tai kainuos miestui?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių