„Dizaino manufaktūra“ vėl kurstys vaizduotę

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Meno kieme (Bažnyčių g. 4) liepos 14 ir 15 dienomis 16–19 val. vyks jau šeštąjį sezoną savo veiklą tęsiančio tradicinio projekto „Dizaino manufaktūra“ nemokamos grafikos meno kūrybinės dirbtuvės.

Šįkart kūrybinių industrijų projekto užsiėmimams vadovausiantis grafikas Edmundas Birgėla siūlys interpretuoti meno parodos plakato tema.

Plakatas yra itin galinga raiškos priemonė, kuria galima ne tik informuoti, bet ir komunikuoti, keisti, deklaruoti, prieštarauti, provokuoti. Galbūt nepatinka kai kurių parodų plakatai ir pageidautumėte savosios versijos? Kita vertus, gal norėtumėte, kad plakatas taptų jūsų paties požiūrio į pasaulį atspindžiu? Projekto organizatoriai kviečia paklaidžioti po įsivaizduojamą savo muziejų ar parodą ir sukurti tik jam skirtą individualų taikomosios grafikos kūrinį.

Šiose kūrybinėse klajonėse vedliu tradiciškai taps savo srities profesionalas – žinomas Lietuvos grafikas, dėstytojas, daugelio parodų ir tarptautinių festivalių dalyvis E.Birgėla (Šiauliai). Dviejų dienų trukmės kūrybinėse dirbtuvėse menininkas dalyvius supažindins su grafikos priemonių įvairove – linija, dėme, kompozicija, jų charakteriu ir panaudojimo plakate galimybėmis, įvaizdžiais ir jų kontrasto svarba kuriant taikomosios grafikos kūrinį. Įgijus teorinį pagrindą, E.Birgėla kiekvienam užsiėmimų dalyviui padės susikurti savo meno parodos, kuri turėtų vykti arba įvyks tik vaizduotėje, plakatą.

„Dizaino manufaktūra“ – tai nuo 2010 m. KKKC vykdomas tarpsektorinis bendradarbiavimo projektas, plečiantis kultūros ir meno prieinamumą bei kuriantis inovacijomis ir informacinėmis technologijomis pagrįstus naujus kūrybos produktus ir paslaugas. „Dizaino manufaktūra“ taiko manufaktūros veikimo principus, t. y. atskirus produkcijos idėjų kūrimo ir gamybos etapus įgyvendina dirbtuvių dalyviai, besispecializuojantys skirtinguose darbo baruose. Projekto strategija – sudaryti sąlygas besidominčiajam menu generuoti savo kūrybinę viziją nuo pirminio „proto šturmo“ iki gamybos, nuo kūrybinės žaliavos iki gaminio, kurį pagamins bendrovės – projekto partneriai. Projekto metu yra kuriamas klasteris, vienijantis kultūros ir verslo atstovus. „Dizaino manufaktūros“ veiklų tikslas – nuosekliai formuoti ir pristatyti Šiaurės ir Vakarų Europos šalyse populiarią „craft and design“ tendenciją, kai atskirtis tarp profesionalaus amato, dizaino ir technologijų bei vizualinio ar medijų meno nėra tokia didelė, kaip Lietuvoje.

Į KKKC Meno kieme vyksiančias „Dizaino manufaktūros“ meno parodos plakato kūrybines dirbtuves galima užsiregistruoti tel. 8 618 14 506 arba el. p. inga@kkkc.lt. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių