„Žalgirį“ sirgaliai pasitiko plojimais ir dainomis

Paskutinėmis akimirkomis išplėšę kelialapį į antrąjį Eurolygos etapą, Kauno "Žalgirio" krepšininkai Vilniaus oro uoste buvo sutikti būrio komandos sirgalių.

Aistruoliai dienos didvyrius pasitiko griausmingomis ovacijomis ir skanduotėmis. Vis dėlto po įtemptos dvikovos išvargę žalgiriečiai iškart nuskubėjo į jų laukusį klubo autobusą, išvežusį komandą į Kauną.

Primename, kad "Žalgiris" ketvirtadienį išvykoje įveikė "Fenerbahce-Ulker" ekipą 76:68, pakilo į trečią vietą A grupėje ir pateko į kitą Eurolygos etapą.

Komandai padėjęs atlikti, regis, neįmanomą misiją, naujasis "Žalgirio" strategas Ramūnas Butautas po mačo džiaugėsi santūriai: "Jaunai mūsų komandai didelė garbė patekti tarp 16 stipriausių Eurolygos komandų. Tačiau žengėme tik vieną žingsnį, daug darbo dar mūsų laukia ateityje".

- Treneri, panašu, kad tris kėlinius veikė visi jūsų parengti ginklai. Kuris jų buvo svarbiausias kovojant dėl kol kas reikšmingiausios sezono pergalės? - portalas pasiteiravo R.Butauto.

- Žinojome, kad "Fenerbahce-Ulker" turi labai stiprią priekinę liniją, todėl mes modeliavome gynybą taip, kad apsigintume po krepšiu. Kaitaliojome gynybos sistemas ir tikrai neblogai gynėmės, manau su užduotimi susitvarkėme.

- Ar po trijų kėlinių komanda jau pagalvojo, kad darbas atliktas?

- 17 taškų persvara psichologiškai, ko gero, veikia žaidėjus. Be to, žaidėme daugiausia remdamiesi 6-7 žaidėjais, todėl pasireiškė nuovargis, ne taip agresyviai gynėmės ir ne taip aštriai puolėme ir nepataikėme laisvi. O varžovai suaktyvino žaidimą. Bet rungtynių pabaigą sužaidėme pakankamai protingai.

- Ar paskutinę ataką planavote būtent tokią?

- Žaidėjai per turėtas tris sekundes atliko kombinaciją tokią, kokią ir buvome nusibraižę. Neakcentavome, ar mesti dvitaškį, ar tritaškį. Svarbiausia buvo, kad atakuotų Brownas. Antrasis variantas buvo,kad atakuotų Kalnietis, bet to neprireikė.

- Ar jums buvo pranešamas "Cibona" ir ASVEL rezultatas?

- Ne. Nieko nežinojome. Į aikštę ėjome nugalėti, visai nekalbėdami apie taškų skirtumą. Nors turbūt visi buvo viską pasiskaičiavę, tiesiog to neakcentavome. Svarbiausia, kad pralindome į TOP-16, nors ten kautis bus dar sunkiau. Vis dėlto mūsų jaunai komandai - didelė garbė būti tarp 16 stipriausių Eurolygos komandų.

- Kaip pats jaučiatės, kartu su nauja komanda atlikęs, regis, neįmanomą misiją?

- Esu komandos dalis. Ir esu dėkingas visiems, kurie man padėjo. Pirmiausia - savo žaidėjams, taip pat ir asistentams.


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių