T.Danilevičius: atvažiavo tie, kurie nori būti rinktinėje

Ketvirtadienį Vilniaus "Vėtros" stadione pirmąją treniruotę surengusi Lietuvos futbolo rinktinė penktadienį pasiskirsčiusi į dvi komandas žais kontrolinį mačą.

Ekipos vyriausiojo trenerio Raimondo Žutauto teigimu, nors komandos gretas praretino traumos, o kai kurie žaidėjai atsisakė atvykti, pasirengimas draugiškoms rungtynėms su Ukrainos rinktine prasidėjo sklandžiai.

„Nemaža dalis kviestų žaidėjų dėl įvairių priežasčių neprisijungė prie rinktinės, tačiau norinčių atstovauti Lietuvai netrūksta. Pakvietėme nemažai jaunų žaidėjų. Po treniruočių stovyklos pamatysime, kurie yra verti žaisti rinktinėje, - sakė R. Žutautas. - Silpnų varžovų nėra, tačiau vyrų nusiteikimas džiugina. Matau, jog atvykusieji pasirengę rimtai padirbėti."

Komandos kapitonas Tomas Danilevičius teigė, kad prisijungti prie Lietuvos rinktinės visada malonu, o ekipoje pasikeitus nemažai daliai žaidėjų – taip pat ir savotiškai įdomu.

„Tie, kas neatvyko, turbūt tam turėjo priežasčių. Būtų dar blogiau, jei jie atvyktų be noro žaisti ir treniruotis. Dabar atvažiavo visi norintys būti rinktinėje, ir tai svarbiausia“, - sakė T.Danilevičius.

Primename, jog pirmosiose šiais metais draugiškose rungtynėse su Ukrainos komanda Lietuvos rinktinė dėl įvairių priežasčių turės verstis be tokių lyderių kaip Deividas Šemberas, Edgaras ir Deividas Česnauskiai, Saulius Mikoliūnas, Andrius Skerla ir kiti.

T.Danilevičius pabrėžė, jog pirmosios draugiškos varžybos tam ir skirtos, kad treneris galėtų pasitikrinti rinktinės sudėtį, išbandyti naujus žaidėjus, nušlifuoti žaidimą.

Į nacionalinę rinktinę pirmą kartą pakviestas 19 metų jaunimo rinktinės saugas Karolis Chvedukas iš „Sūduvos“.  Du legionieriai prie rinktinės prisijungs vėliau – gynėjas Marius Stankevičius po Ispanijos taurės finalo į Lietuvą atskris šeštadienį, o saugas Darvydas Šernas, kuris savaitgalį žais Lenkijos I lygoje, atvyks tiesiai į Ukrainą.

Po trečiadienio A lygos rungtynių prie jau anksčiau iš rinktinės sąrašo priverstinai išbrauktų Vaido Slavicko ir Mindaugo Pankos prisijungė susižeidę Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas Povilas Lukšys, Tauragės „Tauro“ gynėjas Mantas Lėkis ir saugas Marius Kižys. 

Tad pirmoje treniruotėje iš viso dalyvavo 26 futbolininkai. Žaidėjai ne tik rungtyniavo tarpusavyje, tačiau buvo išbandyta ir jų fizinė būklė, kurią vertino Nacionalinės futbolo akademijos direktorius Raimondas Statkevičius.

Penktadienį vakarinėje treniruotėje numatytos kontrolinės rungtynės, kuriose žaidėjai bus suskirstyti į dvi komandas. Po šios draugiškos kovos treneriai planuoja atsirinkti žaidėjus, kurie  tęs pasiruošimą gegužės 25 dieną vyksiančioms rungtynėms Ukrainoje.


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių