P.Jankūnas: visą dėmesį skiriame BBL finaliniam ketvertui

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas neabejoja, jog žalgiriečiai yra pajėgūs apginti Baltijos krepšinio lygos (BBL) čempionų vardus ir tapti pirmąja ekipa, kuri šį titulą iškovojo tris kartus iš eilės.

- Šis sezonas „Žalgiriui“ nebuvo pats geriausias, kalbant apie tarptautinius turnyrus – ar tai nebus papildomas motyvas kuo geriau pasirodyti BBL finaliniame ketverte?, -  oficiali BBL svetainė internete bbl.net paklausė Jankūno.

- Žinoma. Mums dar liko du titulai, kuriuos stengsimės iškovoti – Lietuvos krepšinio lygos (LKL) aukso žiedai ir BBL čempionų vardai. Šios varžybos mums labai svarbios. BBL finalinis ketvertas bus pirmasis iššūkis, todėl dabar visą dėmesį skiriame jam.

- Ką „Žalgiriui“ reikštų  iškovoti BBL čempionų vardus trečią  kartą iš eilės?

- Kiekvienoje lygoje, kurioje dalyvaujame, kiekvienose rungtynėse, kuriose žaidžiame mes  norime laimėti -  pasiekti viską, ką įmanoma.  Trečiasis BBL čempionų titulas iš eilės būtų tikrai didelis pasiekimas. Tai būtų didelė garbė.

- Pusfinalyje susitiksite su „Šiauliais“. Kokių rungtynių tikitės?  „Šiauliai“  sugebėjo įveikti jus  BEKO-LKL čempionato reguliariajame sezone, jie žais namų aikštėje.

- Taip. BEKO-LKL čempionate jie nugalėjo, tačiau šįkart mes tikimės geresnių rungtynių „Žalgiriui“. Mes neturime žiūrėti atgal, buvo kaip buvo, turime žvelgti į ateitį. Mes turime būti pasiruošę rimtam mūšiui – viskas baigsis sėkmingai, jei mes žaisime geriausią savo krepšinį.

- Kaip pasikeitė komanda, kuomet joje neliko D.Collinso ir S.Weemso?

- Žaidimas, žinoma, pasikeitė. Jie buvo svarbūs žaidėjai ir liūdna, jog jų nebeturime komandoje. Tačiau, kaip minėjau anksčiau, mes negalime žvalgytis atgal ir tikėtis pagalbos iš kažkieno kito, o tik iš mūsų pačių.

- Kas gali sėkmingai pakeisti D.Collinsą ir S.Weemsą rungtynėse su „Šiauliais“  ir padėti „Žalgiriui“ iškovoti bilietą į BBL finalą?

- Visi. Krepšinis yra komandinis sportas, todėl visi žaidėjai turi būti pasiruošę užkamšyti spragas, kurios liko, kuomet ekipą paliko D.Collinsas ir S.Weemsas. Manau, kad mes tai galime padaryti. Žinome, jog „Šiauliai“ yra pajėgus varžovas, žinome, kad nebus lengva su jais kovoti , tačiau mes turime panaudoti visą patirtį, parodyti tvirtą charakterį ir juos nugalėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nutrūko vadžios

Nutrūko vadžios portretas
ir vėl iš pradžios - vėl kalbos, pažadai. Jų jau buvo tiek daug, o rezulatai nedžiuginantys. Kaip bus šį kartą?

fannuo86m

fannuo86m portretas
jei ruosiates TIK BBL tai reiskia vel Prienuose vaiksciosit ir gausit malku ? :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių