P.Jankūnas grįžta į Kauno „Žalgirį“ (papildyta)

Vieną sezoną krimtęs legionieriaus duoną, krepšininkas Paulius Jankūnas grįžta į savo gimtąjį miestą Kauną ir „Žalgirio“ komandą.

Kauno klubas su 26-erių 205 cm ūgio puolėju P.Jankūnu pasirašė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams (formulė „du plius vienas“).

„Labai džiaugiamės susigrąžinę Paulių. Derybos buvo nelengvos, turėjome rimtų konkurentų. Manau, jog didelės įtakos Pauliaus pasirinkimui turėjo tai, kad jo šaknys - būtent Kaune: čia jis pradėjo karjerą, subrendo kaip krepšininkas, čia gyvena jo artimieji, bičiuliai. Kita vertus, ne kuriai nors kitai komandai, o būtent „Žalgiriui" geriausiai žinomos P.Jankūno galimybės. Tai supranta ir pats žaidėjas, todėl jam neteks kaitalioti pozicijų, kaip kad buvo „Chimki" ekipoje", - sakė portalui Kauno klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.   

Praėjusį sezoną P.Jankūnas atstovavo Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) komandai. Su ja tapo Rusijos vicečempionu, žaidė Rusijos taurės ir Vieningosios VTB lygos finalo ketvertų turnyruose bei Eurolygos šešioliktuko varžybose. Lietuvos krepšininkas Eurolygoje per sezoną vidutiniškai įmetė po 8,2 taško bei atkovojo po 4,9 kamuolio.

Tuo tarpu 2008-2009 m. sezoną, žaisdamas "Žalgiryje", P.Jankūnas per Eurolygos rungtynes pelnė vid. 13,8 taško ir atkovojo po 8 kamuolius.

„Sutartyje su P.Jankūnu buvo sąlyga, leidusi mums atsisakyti šio žaidėjo po pirmojo sezono. Mes nenorėjome skirtis su Pauliumi. Jis – padorus žmogus ir geras žaidėjas. Tačiau mūsų tikslas buvo sustiprinti sudėtį, todėl teko rinktis – P.Jankūnas ar Fiodoras Dmitrijevas. Pasirinkome rusą, nes Paulius ir Fiodoras – daugmaž vienodo lygio krepšininkai. Legionierių verta rinktis tuomet, kai jis yra visa galva pranašesnis už savą žaidėją“, - apie skyrybas su žalgiriečiu kalbėjo „Chimki“ klubo generalinis direktorius Viktoras Byčkovas.

Šiemet vasarį P.Jankūnas buvo patyręs sunkią traumą – susilaužęs kairės rankos riešą, tačiau tikslią diagnozę nustatė ne Rusijos, bet Lietuvos medikai. Rusai manė, kad krepšininkas buvo pasitempęs riešo raiščius. Nežinodamas, kad lūžęs riešas, P.Jankūnas „Chimki“ sudėtyje sužaidė 8 rungtynes, lietuviui buvo leidžiami nuskausminamieji vaistai.

P.Jankūnas atstovavo „Žalgiriui” 2003-2009 m., keturiskart tapo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu, dukart – Baltijos lygos čempionu, dukart iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę.

P.Motiejūnas patvirtino, kad „Žalgiris" dar nebaigė komplektuoti komandos - tebeieškoma įžaidėjo, tačiau gali būti, kad naują sezoną žalgiriečiai pradės dabartine sudėtimi.

„Matyti, kad įžaidėjo paieškos gali užsitęsti. Jei iki rudens nepavyktų surasti mums tinkamo šios pozicijos krepšininko, varžybų sezoną pradėtume be jo", - teigė „Žalgirio" klubo generalinis direktorius.          


Šiame straipsnyje: Paulius JankūnasŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių