Oficialu: R.Žutautas paskirtas Lietuvos futbolo rinktinės treneriu

Kaip ir tikėtasi, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomasis komitetas nacionalinės rinktinės vyriausiuoju treneriu patvirtino Raimondą Žutautą. Jo asistentais gali tapti Arminas Narbekovas, Donatas Vencevičius ir Gintaras Staučė.

„Jauno, ambicingo trenerio atėjimą siejame su nauju etapu Lietuvos futbole. Galvodami apie ateitį matome, kad jau dabar reikia pradėti aktyvų darbą su naujais žaidėjais, jaunimu, „ilginti suolelį“ ir ruoštis kartų kaitai. Manome, jog R.Žutautas turi visas reikalingas savybes šiam tikslui įgyvendinti“, - pristatydamas naująjį rinktinės trenerį kalbėjo LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

Rinktinės stratego pareigose R.Žutautas pakeitė portugalą Jose Couceiro.

„Šiuo metu mums reikia trenerio, kuris realiai vertintų dabartinių žaidėjų galimybes, stebėtų augantį jaunimą, būtų atviras naujovėms ir formuotų stiprią rinktinę. Mums labai svarbu, kad treneris visą savo laiką ir dėmesį skirtų darbui su rinktinėmis, turėtų lyderio savybių ir savo patirtį galėtų perduoti ne tik vyrams, bet ir jaunimui“, - aiškino LFF rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

37 metų R.Žutautas yra išlaikęs UEFA A trenerio licenciją, dirbęs Vladikaukazo „Alanija“ (Rusija) trenerio asistentu. Lietuvoje R.Žutautas prisidėjo prie Gargždų futbolo atgaivinimo bei „Bangos“ komandos sugrįžimo į A lygą.

„Dėkoju už man pareikštą pasitikėjimą. Tikiuosi nenuvilti nei federacijos, nei Lietuvos futbolo sirgalių. Džiaugiuosi, kad mano rinktinės formavimo ir vystymo vizija sutampa su federacijos. Šiuo metu laukia daug darbo – trenerių štabo formavimas, žaidėjų atranka, pasirengimas Europos čempionato atrankos varžyboms. Noriu pasakyti, kad neįveikiamų varžovų nėra, sieksiu padaryti viską, kad išvystume Lietuvą 2012 metais Lenkijoje ir Ukrainoje vyksiančiame čempionate“, - ateities planais dalinosi R. Žutautas.

Vyriausiasis rinktinės treneris užsiminė, jog į savo trenerių komandą planuoja kviesti Arminą Narbekovą, Donatą Vencevičių ir Gintarą Staučę. „Kartu stebėsime Lietuvos čempionatų rungtynes, daug dėmesio skirsime jaunimui - turime suteikti galimybes rinktinėje atsiskleisti naujiems talentingiems žaidėjams. Be to, iš Lietuvos futbolo klubų surinktų geriausių ir perspektyviausių žaidėjų norėtųsi suformuoti „B“ rinktinę, kurią rinktume du kartus per mėnesį“, - sakė R. Žutautas.

R.Žutauto parengta rinktinės programa ir visas komandos trenerių štabas turėtų būti patvirtintas kitame vykdomojo komiteto posėdyje po mėnesio.

Vasario 19 d. Ispanijos sostinėje Madride bus derinamas Europos pirmenybių kvalifikacinio etapo I grupės tvarkaraštis. Lietuvos komanda kausis su Ispanija, Čekija, Škotija ir Lichtenšteinu.

Artimiausios Lietuvos rinktinės draugiškos rungtynės numatomos šių metų gegužės mėnesio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių