„Lietuvos rytas“ išsigelbėjo rungtynėse su „Šiauliais“

Atkakliose ir permainingose Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse Vilniaus "Lietuvos rytas" namuose  įveikė "Šiaulių" krepšininkus rezultatu 87:84.

Nors šeimininkai geriau pradėjo rungtynes (3:2), tačiau netrukus svečiai surengė spurtą, įmetė 8 taškus be atsako bei įsiveržė į priekį. "Šiaulių" komanda neleido varžovams perimti iniciatyvos ir po dar vienos sėkmingos atkarpos sugebėjo įgyti dviženklį pranašumą (15:25), o kėliniui pasibaigus pirmavo 19:27.

Antrajame ketvirtyje kovingai žaidę šiauliečiai kėlė daug problemų vilniečių gynybai. Tiesa, šeimininkai taip pat neleido įsibėgėti svečiams ir nuolat alsavo jiems į nugarą, o kėlinio pabaigoje "Lietuvos rytas" buvo priartėjęs iki 3 taškų. Tačiau netrukus vilniečių krepšį sudrebino du Mindaugo Kuzminsko dėjimai, kurie vėl padidino "Šiaulių" atotrūkį. Iki didžiosios pertraukos LKL čempionams taip ir nepavyko pavyti priešininkų -  38:44. 

Trečiajame ketvirtyje "Šiauliai" toliau nemažino tempo ir, sužaidus tris minutes, buvo priekyje 45:52, o netrukus susigrąžino dešimties taškų persvarą (45:55). Po trisdešimties žaidimo minučių šiauliečiai turėjo pakankamai solidžią 12 taškų persvarą - 56:68

Paskutiniame kėlinyje "Lietuvos rytas" kilo į lemiammą šturmą ir sumažino atsiliką iki 9 taškų (64:73). Likus žaisti kiek daugiau nei minutę, po Stepono Babrausko  ir Donato Zavacko tolimų metimų, "Šiaulių" pranašumas ištirpo iki 78:82.  Po Kenano Bajramovičiaus dvitaškio "Lietuvos ryto" deficitas buvo jau tik trys taškai (80:83). Netrukus Arvydas Šikšnius gavo nesportinę pražangą stabdydamas S.Babrauską, kuris įmetė vieną baudą, o netrukus ir tolimą metimą (84:83). Per likusias 10 sek. šiauliečiai prarado kamuolį, S.Babrauskas sumetė abi baudas, o aidint finalinei sirenai M.Kuzminsko mestas tolimas metimas buvo netikslus.

"Lietuvos rytas": M.Gecevičius 17, S.Babrauskas 15, M.Bjelica 14, K.Bajramovičius 12, I.Miloševičius 7, J.Sinica ir D.Zavackas - po 6, S.Buterlevičius 5, J.Valančiūnas 4.

"Šiauliai": M.Kuzminskas 27, D.Low 17, D.Gailius 9, V.Šarakauskas 8, M.Žukauskas, A.Šikšnius ir R.Grafas - po 6, V.Pauliukėnas ir M.Prekevičius - po 2.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasLKLŠiauliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių