J.Plaza prieš mačą su graikais: neketiname verkšlenti ir pasiduoti

Be teisės pralaimėti. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytoj stos į žūtbūtinį mūšį. Eurolygos „Top 16“ antrojo rato pirmajame mače Joano Plazos auklėtiniai savoje aikštėje susikaus su Atėnų „Panathinaikos“.

„Žalgiris“ sieks revanšo

Kol kas E grupės turnyro lentelėje abi ekipos žengia greta viena kitos. Keturis kartus laimėję graikai – ketvirti, tris pergales šventęs „Žalgiris“ – penktas. Iškovoję pergalę, kauniečiai kovoje dėl vietos ketvirtfinalyje pasvertų svarstykles savo naudai, kadangi pirmąjį mačą Graikijos sostinėje pralaimėjo tik minimaliu skirtumu 66:67.

Nors šios savaitės pradžioje „Žalgirio“ krepšininkai sulaukė dar vieno skaudaus smūgio, kai paaiškėjo, kad dėl peties traumos iš rikiuotės iškrito kapitonas Paulius Jankūnas, negandų šį sezoną jau užgrūdinti krepšininkai stengiasi apie tai negalvoti ir visą dėmesį sutelkia tik į būsimą dvikovą.

„Praradome Paulių, tačiau, kad per mažai nepasirodytų, šiandien netekome dar ir Mario Delašo. Kroatas negali treniruotis. Antradienį jam suskaudo nugarą ir jis dabar jaučiasi tarsi robotas. Tačiau neketiname verkšlenti ir pasiduoti. Šį sezoną ne kartą parodėme savo charakterį ir pabandysime dar kartą tai įrodyti kaudamiesi su viena geriausių ekipų visame žemyne. Sudėtyje turėsime atlikti keletą pakeitimų, kad pakeistume Paulių ir Mario, tačiau suvokiame, kad žaisime labai svarbias rungtynes ir pasistengsime laimėti“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Treneris prisiminė ir vienu tašku pralaimėtą pirmąjį mačą Atėnuose. „Tuomet žaidėme gerai ir pralaimėjome rungtynes, kurias buvome verti laimėti. „Panathinaikos“ – tikrai vienas pagrindinių kandidatų prasibrauti į ketvirtfinalį, tačiau mes taip pat nusipelnėme ten būti“, – pažymėjo treneris.

Sulaukė ir gerų žinių

Šiandien ryte Lietuvos čempionų klubas pagaliau sulaukė geros žinios iš Graikijos – gavo paleidžiamąjį Donnie McGratho raštą. Salonikų PAOK gretose šį sezoną pradėjęs gynėjas Kaune pakeis dėl asmeninių priežasčių komandą palikusį Ibrahimą Jaaberą.

Į Kauną 28 metų 193 cm ūgio amerikietis atvyko dar praėjusią savaitę, tačiau treniruotis su žalgiriečiais negalėjo, kadangi PAOK niekaip nesutiko išleisti savo lyderio. Vis dėlto su finansinėmis problemomis susiduriančio Salonikų klubų prezidentas Branislavas Prelevičius galiausiai turėjo iškelti baltą vėliavą.

Kol kas neaišku, ar naujokas išbėgs į aikštę rytoj vykstančiame Eurolygos mače su „Panathinaikos“. „Viską spręs treneris Joanas Plaza. Jis įvertins amerikietį treniruočių metu ir apsispręs“, – pasakojo „Žalgirio“ sporto direktorius V.Masalskis.

J. Plaza pasidžiaugė, kad naujokas pagaliau gali treniruotis su kitais žalgiriečiais. „Šiuo metu susirasti naują žaidėją nėra taip lengva, tačiau tikiuosi, kad Donnie mums padės. Jis atvažiavo ištroškęs pergalių, neseniai žaidė prieš „Panathinaikos“ ir tikiu, kad gali būti naudingas“, – teigė ispanas.

Žaidė prieš varžovus

„Žalgirio“ naujokas D.McGrathas gali būti slaptas J.Plazos koziris rytdienos rungtynėse. Atstovaudamas PAOK amerikietis sausio 20-ąją žaidė prieš „Panathinaikos“ Graikijos čempionato rungtynes ir nors Salonikų ekipa svečiuose nusileido savo varžovams (61:71), gynėjas pelnė 10 taškų ir buvo vienas naudingiausių savo komandoje.

„Labai džiaugiuosi, kad pagaliau viskas išsisprendė ir aš galiu oficialiai prisijungti prie „Žalgirio“. Man tai didžiulė galimybė ir aš pasistengsiu ja pasinaudoti. Tikiu šia komanda“, – kalbėjo „Žalgirio“ naujokas.

Jis prisipažino, kad nėra tikras, ar galės išbėgti ryt ant parketo, tačiau neslėpė, jog Atėnų klubas jam puikiai pažįstamas.„Žaidžiau prieš šią komandą prieš dvi savaites, todėl puikiai pažįstu rytdienos priešininką. Tai stiprus varžovas, tačiau visi turi problemų. Žaisime namuose, kur mus palaikys aistringi sirgaliai ir tikrai turime šansą laimėti“, – optimizmo neslėpė naujasis įžaidėjas.

Laukia sunkaus mūšio

Graikai į Kauną atvyksta pakiliai nusiteikę. Visai neseniai jie iškovojo šalies taurę, parklupdę principinį savo oponentą Pirėjo „Olympiacos“. Praėjusį savaitgalį „Panathinaikos“ šalies čempionate 97:72 sutriuškino Kalitėjos „Ikaros“, tačiau ekipos vyriausiasis treneris Argiris Pedoulakis neslėpė susirūpinimo, kad jo auklėtiniai po triumfo taurės turnyre yra pernelyg atsipalaidavę.

„Kaune laukia nepaprastai sunkus mačas. Neabejoju, kad rungtynės vyks taškas į tašką, o nugalėtoją lems mažiausios smulkmenos. Turime keturias pergales ir tris pralaimėjimus, tačiau „Top 16“ etape daugelį mačų žaidėme be Dimitrio Diamantidžio ir Sofoklio Schortsaničio, tad šis rezultatas nėra blogas. Turime išsaugoti pozicijas ir žengti toliau“, – kalbėjo A.Pedoulakis.

Į Kauną sugrįžtantis buvęs žalgirietis Jonas Mačiulis taip pat neslėpė, kad „Žalgirio“ arenoje laukia labai rimto iššūkio. „Žalgiris" – puiki komanda, o šis mačas bus labai svarbus abiem ekipoms. Jų baigtis lems tikrai daug, galbūt net kelialapio į ketvirtfinalį likimą. Varžovams negalės padėti P. Jankūnas, ir tai jiems bus tikrai skaudi netektis, tačiau privalome spręsti savus uždavinius ir nesidairyti į priešininko problemas“, – tvirtino J.Mačiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių