Ispanų spauda apie pralaimėjimą Lietuvai: „kolektyvinė savižudybė“

Ispanijos žiniasklaida keikia trenerį Sergio Scariolo bei per anksti atsipalaidavusius žaidėjus. Tiesa, ispanai neabejoja, kad jų rinktinė tęs kovą dėl medalių.

„Kolektyvinė savižudybė“. Tokia antraštė mirga dienraštyje „Público“. Laikraštis konstatuoja, kad yra dvi Ispanijos rinktinės – viena nori ir gali apginti pasaulio čempionės titulą, kita esą daro elementarias klaidas ir nepastebi akivaizdžių sprendimų. „Público“ trumpai pastebi, kad ketvirtajame mačo kėlinyje Lietuvos rinktinė parodė puikų krepšinį, tačiau tai daugiau sieja ne su lietuvių renesansu, o su prastu ispanų žaidimu. Esą ispanų krepšininkai per anksti patikėjo pergale ir neparodė čempioniško charakterio, kuomet lietuviai ištirpdė 18 taškų deficitą.

Dienraščio „El Mundo“ interneto svetainėje mirga apklausa, kurioje ispanų sirgaliai išsako savo nuomonę dėl nevykusio Ispanijos rinktinės starto pasaulio pirmėnybėse. Liūto dalis sirgalių – net 67 proc. – mano, kad dėl to labiausiai kaltas prastai komandai vadovaujantis treneris S.Scariolo. 14 proc. apklausoje dalyvavusių ispanų mano, kad kalčiausi žaidėjai, nesugebantys susikaupti lemiamais momentais. 10 proc. respondentų pralaimėjimų priežastimi nurodė dviejų rinktinės žvaižgdžių – Pau Gasolio ir José Manuelio Calderono – nedalyvavimą pirmenybėse. 9 proc. ispanų pralaimėjimų priežastimi nurodė prastą atsarginių suolelio žaidimą.

„El Mundo“ dėl pralaimėjimo kaltina trenerį. Esą S.Scariolo per anksti iš žaidimo išėmė pagrindinius žaidėjus, ėmė eksperimentuoti. Dienraščio teigimu, didžiausia ispanų stratego klaida buvo Marco Gasolio pasodinimas ant atsarginių suolelio. Esą kol M.Gasolį pavadavo Franas Vázquezas, lietuviai atsitiesė, o kuomet S.Scariolo grąžino į aikštę pagrindinį savo ekipo vidurio puolėją, buvo jau per vėlu. Žinoma, „El Mundo“ nepamiršta ir dviejų lemiamomis akimirkomis M.Gasolio nepataikytų baudos metimų.

„Laivas skęsta“, - konstatuoja dienraštis „El Pais“. Dienraštis pastebi, kad 26 minutes Ispanijos rinktinė nerodė jokių ligos simptomų, tačiau staiga tapo bejėgė prieš Liną Kleizą, Mantą Kalnietį, Joną Mačiulį, Martyną Pocių ir kitus Lietuvos rinktinės krepšininkus. „El Pais“ teigimu, ispanams koją galbūt pakišo lengvai susikrauta persvara – esą komanda spurtavo, tačiau aukštas tempas krepšininkus išvargino, ir puolimo mašina sugedo. „Tai buvo visiška suirutė“, - konstatuoja „El Pais“.

Ispanų spauda negali atsigauti po šoko – vieni čempionato favoritų priversti kautis su Naujosios Zelandijos ir Libano rinktinėmis dėl trečiosios vietos grupėje (aukščiau ispanai pakilti praktiškai nebegali). O jau pirmenybių ketvirtfinalyje, žinoma, jei jie ten pateks, ispanai gali susidurti su JAV rinktine. Tiesa, Ispanijos spauda kol kas neabejoja, kad komanda pateks į ketvirtfinalį, nors aštuntfinalyje jų veikiausiai lauks Jono Kazlausko vadovaujama Graikijos rinktinė, antradienį po dramatiškos kovos nusileidusi pirmenybių šeimininkams turkams ir beveik praradusi galimybes siekti pirmos vietos savo grupėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių