“Ekrano” herojus švęs per naktį

Dviem taikliais smūgiais “Vėtrą” pražudęs Panevėžio “Ekrano” puolėjas Valdas Trakys išsimiegojo prieš lemiamas rungtynes, todėl čempionų laurus žada laistyti per visą naktį.

Teisėjui Vilniuje paskelbus paskutinių A lygos rungtynių pabaigą, “Ekrano” futbolininkai iš karto nepaliko aikštės. Įveikę “Vėtrą” 2:1 ir iškovoję pirmenybių auksą, panevėžiečiai pirmiausia nuskubėjo padėkoti komandos sirgaliams, kurių „Vėtros“ stadione buvo bene daugiau nei sostinės ekipos aistruolių.

Du įvarčius į „Vėtros“ vartus įmušęs ir rezultatyviausiu čempionato žaidėju (20 įvarčių) tapęs „Ekrano“ futbolininkas Valdas Trakys po rungtynių švytėjo iš džiaugsmo. „Čempiono vardas bet kurioje šalyje yra garbingas“, - sakė puolėjas.

Praėjusiais metais prie Panevėžio komandos prisidėjęs V.Trakys iškovojo antrą aukso medalį iš tiek pat galimų. Tiesa, futbolininko kontraktas su „Ekranu“ baigia galioti šiais metais, o dėl komandos, kurioje rungtyniaus kitą sezoną, V.Trakys kol kas nėra apsisprendęs.

- Kuo skiriasi pirmasis ir antrasis čempionų titulai?, - paklausėme V.Trakio.

- Šiemet visi medalius mums buvo užkabinę dar prieš čempionatą, todėl psichologiškai buvo sunkiau. Bet šiandien didelės įtampos nejaučiau. Ryte ramiai atsikėliau, galvojau, kad vis tiek laimėsime, ir papildomų rungtynių neprireiks.

- Šįvakar užmigsi taip pat ramiai, kaip atsikėlei?

- Nemanau, kad šiąnakt iš viso miegosiu. Pašvęsim. Dešimt mėnesių dirbom, todėl nusipelnėm.

- Šiandien nesijautėte lyg žaisdami namų stadione?

- Aš ir neabejojau, kad taip ir bus. Prieš keletą dienų jau žinojome, kad daug žmonių važiuos iš Panevėžio, ir miesto valdžia kažką organizavo. Mūsų fanai geriausi Lietuvoje ir šiandien tai dar kartą parodė.

- Rungtynės buvo ganėtinai lygios. Po to, kai „Vėtra“ išlygino rezultatą, nekilo baimė, kad šiandien čempionatas dar gali nesibaigti?

- Mačo scenarijus buvo toks, kokio tikėjausi. Mums užteko lygiųjų, todėl laukiau, kad „Vėtra“ daugiau atakuos. Mes tam buvome pasiruošę. Tačiau „Vėtra“ šiandien gerai žaidė ir nusipelnė pagyrimų. Šaunuoliai.

- Kokie įspūdžiai liko pasibaigus sezonui?

- Čempiono vardas bet kurioje šalyje yra garbingas. Žinoma, tas čempionatas nekoks buvo. Išėjo pajėgios komandos, bet pirmenybės įvyko, ir tai yra svarbiausia. Dar niekada „Ekranas“ nebuvo laimėjęs lygos du kartus iš eilės, todėl įrašėme savo vardus į istoriją.


Šiame straipsnyje: trakysEkranas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių