Dėl rinktinės pasiruošimo olimpiadai sutrumpintas LKL sezonas

Ketvirtadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) Valdybos posėdyje nutarta dėl Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sutrumpinti LKL sezoną. Pagal naująjį nutarimą LKL finalo serija baigsis gegužės 17 dieną.

Nutarimas galios tik šį sezoną. Jis priimtas dėl to, kad rinktinės kandidatai, atstovaujantys stipriausiems šalies klubams, gautų pakankamai poilsio prieš rinktinės pasirengimo stovyklą. Šiemet lietuviams reikės pradėti ruoštis anksčiau, nes Lietuvos rinktinės laukia atranka į 2012 metų Londono olimpines žaidynes.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas džiaugėsi, jog priimtas sprendimas padės Lietuvos rinktinei. „Praktiškai absoliučia dauguma buvo nuspręsta padėti rinktinei ir krepšinio federacijai, - sakė M.Balčiūnas. – Manau, visi supranta, kad nacionalinė rinktinė yra prioritetas. Žinoma, federacijos atstovai nesijaučia gerai dalyvaudami priimant tokius sprendimus. Jeigu atrankos turnyras būtų Lietuvoje, to tikrai nereikėtų daryti. Kitos atrankoje dalyvausiančios šalys dar labiau trumpins nacionalinius čempionatus.“

Posėdyje pritarta sąlygai, kad, jeigu bent viena iš dviejų stipriausių Lietuvos krepšinio komandų – Kauno „Žalgiris“ arba Vilniaus „Lietuvos rytas“ – pateks į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą, LKL finalo serija vyks iki trijų pergalių. Vienintelis iš LKL Valdybos narių nepritaręs tokiai sąlygai buvo Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas.

LKL prezidentas Šarūnas Kliokys teigė, kad LKF jau ne sykį kreipėsi į LKL Valdybą dėl čempionato sutrumpinimo. „Žiūrėjome visus įmanomus variantus, kaip baigti čempionatą anksčiau, tačiau yra daug techninių klausimų. Nėra labai gerai, kad teko priimti tokius sprendimus, bet dėl nacionalinio intereso teko aukotis“, – sakė jis.

Jeigu nuolatiniai finalo serijos dalyviai nepateks į VTB Vieningosios lygos finalo ketvertą, LKL finalo serija vyks įprastai – iki keturių pergalių. Tačiau, bet kokiu atveju, finalo serija baigsis gegužės 17 d., likus dviem savaitėms iki pirmosios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos.

„Sutikome  bendro intereso labui, priėjome kompromisą, – sakė LKL čempionų, Kauno „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius Jonas Stadalninkas. – Finansiškai vertinti sprendimo kol kas negalima, tai priklauso nuo to, kiek bus rungtynių finalo serijoje.“

Taip pat nutarta, kad LKL pusfinalio serijos vyks kitokiu formatu – finalo dalyviai paaiškės po dviejų pusfinalio rungtynių, pagal įmestų ir praleistų taškų santykį. Taip pat, jeigu bent vienas iš dviejų LKL klubų pateks į VTB Vieningosios lygos finalinį ketvertą, tai reikš, kad 7-8 vietas LKL reguliariajame sezone užėmusios komandos nebepateks į atkrintamąsias rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių