Čempionato atidarymo rungtynės patikėtos uzbekui

FIFA Teisėjų Komiteto sprendimu pirmosioms pasaulio čempionato rungtynėms tarp vadovaus Uzbekijos arbitras Ravšanas Irmatovas.

Penktadienį pirmenybes atidarys A grupės ekipų Pietų Afrikos Respublikos ir Meksikos dvikova Johanesburge.
 
2003-iaisiais metais savo karjerą pradėjęs teisėjas kol kas yra vienintelis Uzbekijos arbitras, kuriam buvo suteikta teisė vadovauti FIFA organizuojamoms varžyboms.

R.Irmatovas pastaruoju metu yra laikomas vienu geriausių Azijos futbolo konfederacijos (AFC) teisėjų. 2008 ir 2009 metais jis buvo išrinktas Azijos žemyno Metų arbitru.
 
Per savo karjerą arbitras tris kartus yra dirbęs septyniolikmečių pasaulio čempionatuose (2003, 2007, 2009), kartą - dvidešimtmečių planetos pirmenybėse, 2008-ais metais - Japonijoje vykusiame FIFA pasaulio klubų čempionate. Šiame turnyre jis vadovavo finalui tarp „Liga de Quito“ bei „Manchester United“.
 
AFC Čempionų lygoje R.Irmatovas su švilpuku debiutavo 2003 metais, o 2007-aisiais vadovavo šio turnyro finalui. 2004 metais uzbekas dirbo Azijos pirmenybių finaliniame turnyre, o atrankoje į šių metų pasaulio pirmenybes vadovavo 8 rungtynėms.
 
Laisvu laiku nuo profesionalaus futbolo R.Irmatovas šios sporto šakos paslapčių moko jaunimą. Taškente futbolo instruktoriumi dirbantis uzbekas taip pat mėgsta plaukimą bei lauko tenisą.
 
32-ejų metų teisėjas yra buvęs futbolininkas, tačiau buvo priverstas baigti savo karjerą, kai 1996-aisiais patyrė traumą. Pasirinkti švilpuką R.Irmatovą pastūmėjo jo tėvas, kuris iki 1997-ųjų taip pat dirbo futbolo teisėju.
 
Inauguraciniame pasaulio čempionato mače R.Irmatovo asistentais bus jo tautietis Rafaelis Iljasovas bei Kirgizijos atstovas Bahadyras Kochkorovas. Ketvirtuoju teisėju dirbs Malaizijos arbitras Subkhiddinas Mohd Sallehas, o rezerviniu teisėju paskirtas kinas Mu Yuxinas.
 
Antrajam pirmos dienos mačui tarp Urugvajaus ir Prancūzijos teisėjaus japonas Yuichi Nishimura.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių