Atsistatydino „Žalgirio“ treneris G.Krapikas (papildyta)

Penktadienį pavakare Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas pasirašė prašymą atleisti jį iš pareigų. Klubo vadovai patenkino trenerio norą, komandai laikinai vadovaus Darius Maskoliūnas.

Naujo trenerio ieškos tarp laisvų lietuvių

G.Krapikas atsistatydinimo pareiškimą klubo vadovybei įteikė grįžęs iš Barselonos, kur ketvirtadienį žalgiriečiai beviltiškai pralaimėjo Eurolygos rungtynes "Barcelona" krepšininkams 55:89.

Pasak "Žalgirio" klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno, G.Krapikas savo sprendimą motyvavo prastais komandos rezultatais.

"Treneris matė, kad "Žalgiris" dar turi galimybių patekti į kitą Eurolygos etapą, ir nusprendė atsistatydinti. Patenkinome jo prašymą - kaip čia tokio nepatenkinsi. Galbūt tai padės komandai. Tokia mūsų kasdienybė - rezultatai blogi, žaidimas blogas, treneris prisiėmė atsakomybę, o mes žiūrime tolyn", - komentavo P.Motiejūnas.

Šiame Eurolygos sezone Lietuvos vicečempionai iškovojo vienintelę pergalę per aštuonerias rungtynes ir pralaimėjo pastaruosius septynis mačus.

"Žalgirio" vadovo teigimu, laikinai vyriausiojo trenerio pareigas eis buvęs G.Krapiko asistentas Darius Maskoliūnas. Anot P.Motiejūno, šiandien klubas nėra numatęs, kas galėtų tapti nauju Kauno ekipos strategu. Klubo generalinis direktorius tik patvirtino, kad "Žalgirio" pozicija turėti trenerį iš Lietuvos nesikeičia.

"Kandidatus visi žino, tiek tų Lietuvos trenerių laisvų ir yra", - sakė P.Motiejūnas.

Šiuo metu jokios klubinės komandos netreniruoja krepšinio specialistai Rimas Girskis, Ramūnas Butautas, Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra, Graikijos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Nenorėjo būti problema sirgaliams

Portalo kalbintas G.Krapikas tvirtino nebijojęs atsistatydinti ir žengęs šį žingsnį, nes rezultatai netenkino jo paties, o komandą supusi atmosfera buvo "labai nemaloni".

- Kokie motyvai jus privertė pasitraukti?

- Padariau tai komandos labui. Rezultatų nebuvo, ypač paskutinėse keliose rungtynėse. Patenkinti nebuvo nei sirgaliai, nei klubo vadovai, nei aš pats. Nenoriu būti komandos stabdžiu.

- Nusprendėte atsistatydinti dabar, nes "Žalgiris" dar turi teorinių galimybių patekti į kitą Eurolygos etapą?

- Be abejo, tai buvo viena iš priežasčių. Artėja šiokia tokia pertraukėlė, ir tie šansai, kokie jie bebūtų, yra išlikę. Galbūt atsiradusi nauja šluota sušluos, ir komandai pavyks pasiekti galutinį tikslą.

- Ar tikrai manote, kad nauja šluota gali turėti įtakos, jei nebus stiprinamos žaidėjų pozicijos?

- Man sunku pasakyti. Pradžioje dar atrodė, kad mes žaidėme neblogai, bet paskui susidėjo labai daug varžybų... Mano sprendimas buvo logiškas, ir aš prisiimu atsakomybę dėl rezultatų. To žingsnio visiškai nebijojau ir žengiau jį norėdamas gero komandai.

- Klubo vadovybė bandė jus perkalbėti ar pritarė tokiam sprendimui?

- Žinote, aš buvau labai dėkingas Vladimirui Romanovui (pagrindiniam "Žalgirio" akcininkui - red. past.), nes jis tikrai stovėjo už mane, kai buvo daug kritikos. Jis sakė nekeisti trenerių, bet atėjo toks laikas, kai atmosfera pasidarė labai nemaloni. Nenoriu būti problema mano mylimos komandos sirgaliams.

- Galima sakyti, kad ir sirgalių nuomonė padarė įtaką jūsų sprendimui?

- Dirbant trenerio darbą neverta skaityti nei spaudos, nei atsiliepimų. Jie gali turėti didelę įtaką. Bet šiuo atveju rezultatai netenkino manęs pačio.

"Žalgiryje" praleido 17 metų

G.Krapikas komandoje su pertraukomis praleido daugiau nei 17 metų. 1980 m. jis „Žalgiryje“ pradėjo krepšininko karjerą, o 1990 m., Lietuvai atgavus nepriklausomybę, išvyko rungtyniauti į užsienį.

Į Kauną G.Krapikas grįžo 2000 m. kaip trenerio asistentas ir juo išbuvo iki 2006 m. kovo mėnesio. Vėliau G.Krapiko karjera pasuko į Rusiją, kur 2006-08 m. sezonuose jis dirbo Kazanės „Uniks“ klube. 2002-2006 m. žalgirietis buvo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo narys.

Praėjusią vasarą 48-erių strategas grįžo į „Žalgirį“ ir nuo spalio dirbo komandos vyriausiuoju treneriu.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisKrapikasMotiejūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių