A.Trifunovičius: „Top 16“ „Žalgiriui“ - ne riba

Kauno “Žalgirio“ komandos vyriausiojo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus veidas po įtikinamos pergalės paskutiniame Eurolygos reguliaraus sezono mače prieš „KK Zagreb“ ekipą švytėjo iš pasitenkinimo.

Pergalę iškovoję LKL čempionai B grupėje užėmė ketvirtąją vietą ir paskutinę akimirką įšoko į nuvažiuojantį „Top 16” traukinį.

Paskutinį kartą „KK Zagreb“ krepšininkus kauniečiai buvo įveikę 1996-1997 metų sezone. Nuo to laiko visus keturis susitikimus iki šio vakaro buvo laimėję kroatai.

Dabar kauniečiai laukia gruodžio 28-osios, kai Barselonoje bus ištraukti burtai.

„Sveikiname visą klubą, pradedant treneriais ir žaidėjais bei baigiant administracija, su tuo, kad pasiekėme ne neįmanomą, tačiau labai sunkų uždavinį. Tokioje atmosferoje žaisti labai malonu. Tikiuosi, kad tokį pat palaikymą turėsime ir „Top 16” etape”, - džiaugėsi Aleksandras Trifunovičius.

“Buvo daug šnekų apie įtampą, tačiau beveik visą šį sezoną buvome priversti žaisti jausdami psichologinį spaudimą, tad kažkokio papildomo spaudimo tikrai nejautėme. Trisdešimt minučių sužaidėme tikrai gerai”, - pažymėjo treneris.

Anot serbo, sėkmę lėmė ypač gera gynyba. „Ketvirtajame kėlinyje galėjome palaužti varžovus, tačiau keletą kartų suklydome atakuodami. Vis dėlto persvarą turėjome nemažą, galėjome jaustis ramūs.Išlaikėme šaltą protą ir nugalėjome“, - kalbėjo strategas

„Džiaugiuosi dėl to, kas įvyko. Iš pradžių atrodė, kad „Žalgiris“ lengvai pasieks „Top 16” etapą. Viskas susiklostė sunkiau nei tikėjomės, tačiau džiaugiuosi, kad tą tikslą mes vis dėlto pasiekėme. Smagu, jog esame tarp šešiolikos geriausių Eurolygos komandų, tačiau manau, jog tai mums dar ne riba. Viliuosi, kad šiandien visiems Kauno komandą mylintiems sirgaliams įteikėme gražią dovaną“, - džiaugėsi serbas.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rička

Rička portretas
Labai jau drąsus Trifas pasidarė nugalėjes dvi silpniausias pogrupio, o gal ir ne tik pogrupio, komandas. Kai sužaisite pirmas penkias runkrynes TOP 16 tada ir pasikalbesime. Esu tikras, kad pralošite viską kiaurai, o sezoną užbaigsite kaip LKL - lo nugalėtojai, nors iskrypeliai teisejai jums visokeriopai "trukdys".

Zalias

Zalias portretas
Sveikinu kauno zalgiri su patekimu i top 16! Lietuvos Rytui uzuojauta ir prasymas nepavydekit .

TO ZALIAM

TO ZALIAM portretas
NEPAVYDEL RYTUI,KAD JIS SKINA PERGALES O NE PER FUKSA PATEKO I TOP 16
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių