A.Trifunovičius: neįmanomų misijų „Top 16“ etape nėra

Burtas mestas. Šiandien Barselonoje buvo ištraukti Eurolygos „Top 16“ etapo burtai, po kurių paaiškėjo, kad vienintelė Lietuvos komanda šiame turnyre Kauno „Žalgiris“ kovos H grupėje, kurioje surems ginklus su „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Kantu „Bennet“.

Per vienuolika sezonų, kuomet Eurolygoje įvestas „Top 16“ etapas, į jį „Žalgiris“ prasibrovė jau septintąjį kartą, tačiau peržengti šį barjerą ir grupėje užimti bent antrąją vietą, kuri leistų tęsti kovą dėl Sidabrinio krepšio, kauniečiams nėra pavykę nei sykio.

„Burtai visuomet yra labai subtilus dalykas ir būnant „Top 16“ etape silpnų varžovų tikėtis tikrai nereikėtų. Grupė tikrai įdomi. H ketverte žais du šio turnyro favoritai „Barcelona“ ir „Maccabi“. Katalonijos klubas 2010 metais žaidė Eurolygos finalo ketverte ir ne ką mažesnių ambicijų turi šį sezoną. Kartu su Maskvos CSKA jie šiuo metu demonstruoja bene geriausią krepšinį visame žemyne. Mano nuomone, jie yra ne tik pagrindiniai kandidatai patekti į finalo ketvertą Stambule, tačiau ir laimėti šį turnyrą. „Maccabi“ klubas turi turtingą istoriją ir taip pat tradiciškai yra vienas pagrindinių kandidatų į finalo ketvertą. „Bennet“ šį sezoną galbūt nustebino iškopdama iš sudėtingos grupės, tačiau italai taip pat demonstruoja labai solidų ir subalansuotą žaidimą, jaučiasi tvirta stratego Andrea Trinchieri ranka“, – būsimus varžovus apibūdino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Paklaustas apie savo komandos galimybes žengti tarp aštuonių žemyno stipriausiųjų, serbas nestokojo optimizmo. „Gerbiame visus varžovus, tačiau lygiai taip pat visi turi gerbti mus. Lengvų taškų šiame etape niekas nedalins. Pirmąjį sezono tikslą – patekti į „Top 16“ – mes įgyvendinome, o dabar žiūrėsime kaip seksis toliau. Neturime ko bijoti, neįmanomų misijų šioje grupėje tikrai nėra. Turime džiaugtis galimybe kautis su tokio lygio priešininkais ir pasistengti juos įveikti. „Barcelona“ ir „Maccabi“ – klubai, kurie savo gretose galbūt turi garsesnes pavardes, tačiau neabejoju, kad savoje arenoje prie puikaus palaikymo esame pajėgūs įveikti bet ką“, – tvirtino strategas.

Treneriui antrino ir komandos kapitonas Paulius Jankūnas. „Varžovų nepasirinksi – teko tikrai rimti priešininkai. „Barcelona“ ir „Maccabi“ – nuolatiniai Eurolygos finalo ketverto dalyviai ir tai daug ką pasako. „Bennet“ klubo rezultatai pastaraisiais metais yra kiek kuklesni, tačiau ši komanda taip pat pelnytai prasibrovė tarp šešiolikos geriausiųjų. Laukia daug nelengvų rungtynių, tačiau kiekvieną kartą į aikštelę žengsime kovoti dėl pergalės. Neįveikiamų varžovų tikrai nėra“, – teigė puolėjas.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

PANEVEZYS

PANEVEZYS portretas
trenerio zodziai neimanoma eit i kita etapa supraskit auksiniai trenerio zodziai

Subotino komentaras

Subotino komentaras portretas
Pagal mano sukurta tikimybes algoritma, i kuri apart daugybes duomenu susiveda ir "zaidejo pritapimo prie komandos" koeficientas, man pavyko ishpranasauti 100% visu Zalgirio rungtiniu rezultatus.Esu "ishpranashaves" net Zalgirio pralaimejima nuo Niznij Novgorod Kaune. Taip pat esu "ispranasaves", visas lemiamas paskutines ruktynes del 16-ko. Apie tai zino pats Buratinas. O taip pat ishpranashavau, kad Zalgiris pateks i viena pogrupi su Barselona ir Maccabi, ta proga sukures anekdota 2011-12-22 ir pateikta cia, kur yra Buratino nuotrauka: 15. Subotino bajeris2011 12 22 21:04... Приходит Буратино к Субботину с пилой и говорит:"Слушай, Бен Шаббат, сделай мне отпиливание, "Жальгирис" в Топ 16-ть в одну группу с Маккаби попал". Todel turiu teise Jums pranesti,kad Zalgiris tikrai bus tarp 4 -riu komandu o pogrupi uzims 2-a vieta surinkes su 1-ma vieta vienuoda tasku skaiciu.Kas bus pirma ar Mac. ar Barsa, prognozuoti neapsiimsiu. Nelsonas,kaip ir Lawsonas netinka sitai Zalgirio sudeciai, del daugybes aspektu, net del politiniu nuotaiku tarp zaideju(Rakovas ir Popovicius). Nors ir Nelsonas ir Lawsonas kitoj komandoj butu pritape, bet tik ne Zalgiri.Jie Zalgiriui yra SVETIMI. O KAD SALENGA VLADIMIRAS GRAZINO I ZALGIRI - TAI ISHMINTINGAS IR TEISINGAS SPRENDIMAS, TODEL KAD SALENGA PATYRES KOVOTUOJAS,ATIDUODANTIS SAVE KOMANDAI, MEISTRAS IR SVARBIAUSIA AU-TO-RI-TE-TAS!!!

to 2

to 2 portretas
Romanovai ce tu? gal skeneriu nauju uzturejai? ar per lauza zaidejam liepsi sokinet?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių