Bankininkas tiki Kauno potencialu

"Jaunystė – privalumas, o ne kliūtis", – įsitikinęs naujasis banko SNORAS Kauno filialo vadovas Mindaugas Kyguolis. Bankininko nuomone, visa stiprybė glūdi komandiniame darbe ir darniame kolektyve.

– Jums 30 metų. Manote, kad esate sukaupęs pakankamai patirties eiti tokias atsakingas pareigas ir dirbti vadovaujamą darbą?

– Jaunystė – ne yda. Praeis (juokiasi). Per savo karjerą esu sukaupęs pakankamai patirties dirbti vadovaujamą darbą. Iš viso turiu daugiau nei penkerių metų nepertraukiamą vadovavimo patirtį, kurios didžioji dalis susijusi su finansinėms institucijomis. Karjeros pradžioje viename iš bankų teko darbuotis ir kasoje, tačiau tai laikau tik pranašumu.

p>Nuo 2009 m. pradžios iki grįždamas į banką SNORAS vadovavau investicijų ir verslo valdymo konsultacijų įmonei "Bankresta". Nuo 2007 iki 2008 m. "UniCredit Bank" Lietuvos skyriuje ėjau Kauno padalinio vadovo pareigas. Nuo 2004 iki 2007 m. banke SNORAS ėjau Kauno filialo direktoriaus pavaduotojo pareigas.

– Kokią įtaką susiformuoti jūsų darbo filosofijai turėjo mokslai ir stažuotės Vokietijoje, Skandinavijos šalyse, kur verslo pasaulis išsiskiria ypatinga socialine atsakomybe?

– Manau, kad mano studijų patirtis užsienyje davė tikrai daug: pradedant nuo kokybiškų studijų ir baigiant platesne pasaulėžiūra. Teko praktiškai susidurti su verslininkų socialine atsakomybe, ypač Skandinavijos šalyse, tačiau labiausiai mano darbo filosofiją lėmė komandinio darbo patirtis ir naujausi vadybos metodai.

– Ekonominiu sunkmečiu vadovams tenka išskirtinė atsakomybė. Ar turite auksinę taisyklę, kuri, jūsų nuomone, yra svarbiausia šių dienų vadovui?

– Mano gyvenimo ir darbo kredo – "tobulėjimui ribų nėra". Visada siektina tobulinti vadovų ir darbuotojų santykius, todėl šiandien ypač svarbu, kad abi pusės būtų patenkintos. Džiugu, kad mano asmeninė ir banko SNORAS pozicijos sutampa – didžiausias įmonės turtas yra darbuotojai ir darni komanda. Svarbiausia puoselėti bendražmogiškus santykius ir darbuotojas visada supras pokyčių esmę atėjus sunkmečiui. Nesakau, kad tai lengvai pasiekiama, tačiau, kaip rodo patirtis, pasiekti įmanoma.

– Lietuvoje didžiąją bankų sektoriaus dalį užėmę stambūs Skandinavijos bankai. Ar pritariate nuomonei, kad jie gali būti atsparesni krizės smūgiams nei mažesni konkurentai? O gal pastarieji turi savų išgyvenimo receptų?

– Nenorėčiau komentuoti to, ko nežinau. Ką tikrai žinau, tai yra tai, kad banko SNORAS vadovybė dirba Vilniuje ir visi sprendimai priimami čia. Lietuvoje galima tikrai greičiau ir adekvačiau reaguoti į rinkos pokyčius ir priimti esamą padėtį geriausiai atitinkančius sprendimus, nei tai daryti per atstumą. Atsparumą krizei puikiai iliustruoja plėtra ir banko rezultatais – bankas SNORAS perka investicijų banką "Finasta", tai sustiprins banko SNORAS grupės pozicijas privačioje bankininkystėje, investuoja į žiniasklaidos rinką, o per pirmą šių metų ketvirtį uždirbo daugiau nei 20 mln. litų pelno.

– Ekspertai įspėja, kad sunkmečiu vienas pažeidžiamiausių – bankų sektorius. Ar manote, kad šis laikotarpis gali įnešti esminių pokyčių Lietuvos bankų sistemoje?

– Kaip žinote, bankams svarbiausia – klientų pasitikėjimas. Banko SNORAS rezultatai yra geri, o pats svarbiausias pasitikėjimo banku rodiklis – indėlių portfelis – nuolatos didėja.

– Jūsų darbo patirtis glaudžiai susijusi su Kauno regionu. Kuo jis išsiskiria iš kitų?

– Kauno regionas turi išskirtinių ypatybių: dauguma gyventojų yra verslūs, sukaupę nemažą kapitalą, besidomintys ekonomine situacija. Be abejo, mūsų regionas išsiskiria savo lietuviškumu ir tautine savimone. Šio regiono darbuotojai yra dalykiški, praktiški, motyvuoti ir siekiantys rezultato.

– Kuo banko Kauno filialo vadovo darbas skiriasi nuo kitų teritorinių padalinių vadovų darbo?

– Didelių skirtumų negalėčiau įvardyti, tačiau Kauno filialas yra gana didelis ir reikalauja didesnio vadovo dėmesio. Kaune tam tikri bankai yra užėmę savo pozicijas, todėl reikia nestandartinių sprendimų norint su jais sėkmingai konkuruoti.

– Ką apskritai Kaunas galėtų ir turėtų pasiūlyti tokiems veikliems ir gabiems žmonėms kaip jūs, kad jie pasiliktų mūsų mieste ar net atsikraustytų į jį iš Vilniaus?

– Neneigsiu, teko ir man dirbti ne Kaune tam tikrą laiką, tačiau tai nesutrukdė grįžti. Manau, kad Kaunas turėtų išnaudoti savo akademinį potencialą, geografinę padėtį, pramonės miesto tradicijas ir gyventojų verslumą. Mano nuomone, Kaune perspektyvūs profesionalai dirbs ir gyvens tol, kol turės erdvės tobulėti ir veiklos. Man darbas vadovaujant banko SNORAS Kauno filialui – puiki vieta save realizuoti.

– Esate ne tik Kauno "Rotary" klubo "Romuva", bet ir Finansų analitikų asociacijos narys. Yra nuomonė, kad šiandienos ekonominė krizė ir tai, jog nėra aiškių vaistų nuo jos, parodė: ir analitikai yra bejėgiai įžvelgti ekonominius reiškinius bei jų pavojus. Ką atsakytumėte tokiems skeptikams?

– Manau, kad sunkmečiu padidėjęs skepticizmas tik kenkia mūsų ekonomikai. Negalima teigti, kad analitikai neįžvelgė sunkmečio užuomazgų ir apie tai nekalbėjo. Kas domėjosi ekonominių krizių istorija ir sekė situaciją pasaulio rinkose, tikrai matė, kad artėja sunkmetis. Ar teisingai įvertinome girdimas žinias, sunku spręsti, bet kad visko neišgirdome – turbūt akivaizdu.

– Bankas SNORAS remia ne viena sporto šaką. Ar pats domitės sportu?

– Mano aistra – automobilių sportas, todėl dažnai rašalinį parkerį ar darbo kompiuterį išmainau į sportinio automobilio vairą. Esu profesionalaus žiedinių automobilių sporto klubo "RS Motorsport" vienas iš steigėjų, Lietuvos "Porsche" klubo narys. Džiugu tai, kad asmeniniai pomėgiai ir banko rėmimo kryptys sutampa – banko SNORAS remiama komanda "SNORAS Client Team" dalyvaus šių metų "Omnitel" 1000 km lenktynėse. Bankas taip pat remia profesionalią komandą "SNORAS Spyker Squadron", išskirtiniais "Spyker" automobiliais lenktyniaujančia Le Mano serijos lenktynėse.

– Ar lieka laiko laisvalaikiui? Kokios mėgstamiausios Kauno vietos?

– Stengiuosi, kad laisvalaikio būtų kuo daugiau, tačiau jo daugiausia lieka savaitgaliais, kuriuos leidžiu su artimais žmonėmis. Mėgstu laiką leisti gamtoje, medžioti, aktyviai sportuoti gamtoje, ypač su šuniu, taip pat keliauti ir lankyti naujas vietas. Be abejo, mėgstamiausios vietos Kaune – Senamiestis ir Pažaislis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
PR'as, reklama - kaunadienei viskas tinka?

tomas

tomas portretas
O kaip Mindaugas stebėdavo buvusiame Snoro filiale iš antro aukšto darbuotojus :)) Visi bijodavo žingsnį ne taip padėt. Svarbu komanda! :)

agne

agne portretas
Tomai, kai gerai darai savo darba tada nebaugus jokie virsininku zvilgsniai!
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

  • Prabangus viešbutis – nuostolingas
    Prabangus viešbutis – nuostolingas

    Pigių skrydžių bendrovė "Wizz Air" spalio pabaigoje pradės skraidinti iš Vilniaus į Tel Avivą. Skrydžiai vyks du kartus per savaitę. Anot Vilniaus oro uosto generalinio direktorius Gedimino Almanto, iki šiol skrydžiai į Tel Avivą buvo tik sezonin...

    1
  • Būsto pardavimas šiemet auga
    Būsto pardavimas šiemet auga

    Per pirmą šių metų pusmetį dauguma į kredito unijų vadovus siūlytų žmonių reikiamų egzaminų neišlaikė. Lietuvos bankas pranešė, kad šiemet egzaminus laikė iš viso 20 žmonių, iš jų tik trys žinių patikras išlaikė. Bankas šiemet sure...

  • Surinktų akcizų keliams aukoti nenori
    Surinktų akcizų keliams aukoti nenori

    Finansų ir Susisiekimo ministerijoms susiginčijus dėl šios siūlymo nuo kitų metų padidinti finansavimą keliams iš degalų akcizo, premjeras Algirdas Butkevičius kol kas susilaiko nuo pažadų skirti daugiau lėšų keliams."Ateinančiais metais mes g...

  • Medų atpigintų gera vasara
    Medų atpigintų gera vasara

    Norintiems pasimėgauti šiųmečiu medumi už jį tenka mokėti daugiau nei pernai. Tai nulėmė vėlyvas pirmasis medunešis. Bitininkai kol kas nesiryžta prognozuoti, ar aukštos medaus kainos išsilaikys visą sezoną.Kol kas branguŠiuo metu medaus kaino...

  • Įmonių grąža sumenko trigubai
    Įmonių grąža sumenko trigubai

    Per savaitę degalų kainos didžiausiuose degalinių tinkluose sumažėjo. 95 markės benzinas penktadienį "Lukoil" kainavo 4,52 lito, "Orlen" – 4,52 lito, "Statoil" – 4,54 lito, arba atitinkamai 5 centais, 8 centais ir 1 centu mažiau nei prieš savait...

  • KT sprendimas kai ką paliks tuščiomis
    KT sprendimas kai ką paliks tuščiomis

    Netrukus bus pradėta atsiskaityti su bankrutavusio banko "Snoras" kreditoriais. Tačiau Konstituciniam Teismui (KT) paskelbus, kad valstybės institucijos turi prioritetą prieš kitus kreditorius, privatiems asmenims lieka nedaug šansų atgauti pinigus.Prie...

  • Atpigo dauguma grūdų
    Atpigo dauguma grūdų

    Per pirmą pusmetį buvo registruota 776 įmonių bankroto atvejai – 131 atveju (20 proc.) daugiau nei per tą patį 2012 m. laikotarpį, kaip rodo kreditų biuro "Creditinfo" duomenys. Neigiamas bankrotų statistikos tendencijas didžiąja dalimi lėmė ši...

  • Iš     kaimų    –    paskui    pinigus
    Iš kaimų – paskui pinigus

    Kol šalies valdžia kuria darbo grupes ir svarsto, kaip sumažinti vidinę gyventojų migraciją į didžiuosius miestus bei atgaivinti į ekonominę bedugnę riedančius regionus, kaimo vietovės toliau netenka tūkstančių gyventojų. Investicijų medžio...

  • Apribojo ūkininkų apetitą
    Apribojo ūkininkų apetitą

    Nuo kitų metų kovo didės tabako, o nuo balandžio – ir alkoholio akcizas. Skaičiuojama, kad puslitris alaus ir etilo alkoholio produktų brangs vidutiniškai apie 11 centų, vyno – apie 16 centų, pakelis cigarečių – apie 30 centų, pigiausių ciga...

  • Kiaulių maras: grėsmė iš pasienio nesitraukia
    Kiaulių maras: grėsmė iš pasienio nesitraukia

    Lietuvos kiaulių augintojai neramiai stebi situaciją pasienyje su Baltarusija, kur užfiksuotas afrikinio kiaulių maro protrūkis. Pasak jų, šalies valdžia iki šiol ėmėsi tik parodomųjų saugos priemonių. Valdininkai tikina, kad situacija netrukus k...

Daugiau straipsnių