Kauno korupcijos byloje kaltu prisipažįsta tik A. Puidokas

Penkis kaltinamuosius apjungusioje garsioje Kauno korupcijos byloje kaltu prisipažįsta tik „Automobilių stovėjimo aikštelių“ direktorius Algimantas Puidokas.

Visi kiti keturi kaltinamieji Kauno apygardos teismui ketvirtadienį sakė esantys nekalti arba kalti iš dalies.

„Pripažįstu byloje išvardintus faktus, tačiau faktai gali būti vertinami įvairiai. Vienaip juos vertina prokurorė, kitaip mano advokatas, dar kitaip – bendradarbiai. Negaliu savęs nei teisti, nei teisinti. Pasitikiu teismu“, – teismui sakė kaltinamasis Tomas Pilvinis.

„Išdėstyti faktai yra teisingi, bet nežinau, kaip juos galima vertinti, nes teisinio išsilavinimo neturiu. Tik iš gyvenimiškos patirties galiu pasakyti, kad esu nekaltas“, – dėstė kitas teisiamasis Juozas Rauchas. Bylos duomenimis, „Kauno komunaliniame ir butų ūkyje“ mechaniku dirbantis J.Rauchas T.Pilvinio nurodymu buvusiam Kauno vicemerui Kęstučiui Kriščiūnui pirko ir vežė įmonės lėšomis pirktas automobilio padangas ir akumuliatorių.

Bylos ašimi yra K.Kriščiūnas. Prokuratūra mano galėsianti įrodyti, kad naudodamasis savo padėtimi K.Kriščiūnas T.Pilviniui ir A.Puidokui nurodė savivaldybės įmonių lėšomis taisyti jo automobilį, pirkti padangas, akumuliatorių, statybines medžiagas.

Tuo metu kai buvo renkami įrodymai – 2011 metų antroje pusėje – T.Pilvinis vadovavo buvusiam „Panemunės butų ūkiui“ (dabar „Kauno komunalinis ir butų ūkis“), o A.Puidokas yra „Automobilių stovėjimo aikštelių“ vadovas. Kaltinamieji sulaikyti praėjusių metų sausį.

K.Kriščiūno gynėjas prašo teismo kreiptis į Specialiųjų tyrimų tarnybą, kad ši išslaptintų dokumentus, kurie parodytų, kokiu pagrindu 2011 metų birželį buvo pradėtas politiko sekimas. K.Kriščiūnas ne kartą yra sakęs, kad byla – politinis susidorojimas.

Viena garsiausių Kauno korupcijos bylų Kauno apygardos teismui perduota rudenį, tačiau teismas ją atsivertė tik praėjusį antradienį. Tądien spėta perskaityti tik kaltinamąjį aktą, nes posėdyje negalėjo dalyvauti T.Pilvinio advokatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DS

DS portretas
Krikščiūnas vis suka uodega.

Marytė Melnikaitė

Marytė Melnikaitė portretas
Tikrai viena "garsiausių" Kauno korupcijos bylų - nureketuotos padangos ir akumuliatorius. Net"auksinis" tulikas prieš tokią korupciją nublanksta.

bendradarbiai

bendradarbiai portretas
Tomai, kovosim už Tavo laisvę kaip violetinė minia už mergaaiitę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių