Žmogžudystė Vilijampolėje: liūdnai pagarsėjęs pernakt veikiantis jos baras vėl priminė apie save

Portalui kauno.diena pavyko rasti liudytoją, papasakojusį, kas šiąnakt įvyko Vilijampolėje, K.Griniaus gatvėje, kur apie pirmą valandą nakties buvo rastas mirtinai peiliu subadytas vietinis gyventojas. Paaiškėjo, kad šis 33-ejų metų vyras buvo nužudytas daugiabučio, kuriame apsigyveno ne per seniausiai, kieme. Nors kai kurie kaimynai dar bandė jį gelbėti.

Pribloškiantis vaizdas

Vienas minėto penkiaaukščio gyventojas portalui kauno.diena.lt pasakojo išgirdęs jau po vidurnakčio kieme įtartiną šurmulį ir vyriškus balsus, iš kurių suprato, kad vyksta kažkoks konfliktas.

„Dirstelėjus per langą, vienas žmogus gulėjo ant žemės, o kitas šokinėjo jam abiem kojomis ant galvos“, – pasakojo šis jaunas vyras, rodydamas į šiandien vidurdienį ties įvažiavimu į daugiabučio kiemą dar tebetelkšojusią kraujo balą, ne per toliausiai kurios mėtėsi „Stop“ juosta, kuria, panašu, kad iš karto po šio įvykio policija buvo aptvėrusi jo vietą.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Liudytojui išbėgus į kiemą su vilkšuniu, smurtautojas pabėgo, šaukdamas vardu ir galimai netoliese buvusį savo bendrininką.

Likęs kraujo klane gulėti nukentėjusysis, anot liudytojo, dar buvo gyvas, bet jau sunkiai kvėpavo. Netrukus paaiškėjo, kad jam, panašu, jog mažiausiai keturiais dūriais buvo sužaloti plaučiai.

Liudytojas atpažino, kad nukentėjusysis – gana draugiško žmogaus įspūdį palikęs jo kaimynas, gyvenęs už kelių laiptinių.

Atvykę greitosios medikai dar bandė sužalotąjį, kuris praktiškai jau neberodė jokių gyvybės ženklų, gaivinti. Ir įvykio vietoje, ir pakeliui į Kauno klinikas, kuriose konstatuota šio jauno vyro mirtis.

Sulaikytų buvo daugiau

Įtariamieji nužudymu buvo sulaikyti už poros valandų. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, savo namuose, esančiuose tame pačiame kvartale.

Jie nustatyti pagal vaizdo kamerų, įrengtų ties vos už šimto metrų esančiu baru, prekiaujančiu alkoholiu pernakt, įrašus.

Buvo įamžinta, kad panašiu laiku, kai buvo rastas nužudytojo kūnas, iš šio baro išvirsta būrelis vyrų. Ir trys ar keturi iš jų susistumdo su vienu.

Portalo kauno.diena. duomenimis, iš karto po šio įvykio buvo sulaikytas ir visai su juo nesusijęs asmuo, dėvintis tokius pačius rūbus, kaip ir tie, kurie sukonfliktavo su nužudytuoju. Bent taip portalo žurnalistams pasakojo taip pat ne per toliausiai įvykio vietos sutiktas šis jaunas vyras.

Kaip jau rašyta, du įtariamieji dešimčia metų vyresnio kvartalo kaimyno nužudymu, atsidūrę šiąnakt Kauno policijos areštinėje, sulaikymo metu buvo neblaivūs.

Anot policijos atstovės, vyresniam iš jų, kuriam – 23-eji, konstatuotas sunkus – 2,52 prom. girtumas. Metais jaunesniam galimam jo bendrininkui – lengvas (0,6 prom.).

Abu jie yra ne tik žinomi policijai kaip įtariamieji vagystėmis bei plėšimais, bet ir teisti.

Tuo tarpu velionis, anot Kauno policijos atstovės, į jos kolegų akiratį patekęs nebuvo.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Viena versija – šokiruojanti

Apie tai, kad nužudytasis – gana ramus ir į konfliktus nelinkęs žmogus, portalui kauno.diena.lt teigė ir jo kaimynai. Jie pasakojo, kad šis jaunas vyras atsikraustė gyventi į jų daugiabutį, kuriame anksčiau gyveno jo močiutė, ne per seniausiai. O vėliau su juo apsigyveno ir moteris, kuri artimiausiu metu turėjo gimdyti. Anot kaimynų, galbūt jau ir pagimdė, nes pastarosiomis dienomis jos nebesimatė.

„Galbūt taip baigėsi vaikelio gimimo šventimas?“ – svarstė jie, turėdami galvoje, kad minėtame bare, ties kuriuo viskas ir prasidėjo, naktį prekiaujama tik pilstomu alkoholiu.

Galbūt taip baigėsi vaikelio gimimo šventimas?

O šio baro darbuotojai portalo kauno.diena.lt žurnalistams teigė, kad visi tragiškai pasibaigusio konflikto dalyviai pas juos apsilankė jau būdami pavartoję alkoholio. Be to, baro darbuotojai tikino, kad jokio konflikto tarp šių jų klientų, akcentuodami, kad jie nepriklausė pastoviausiųjų kategorijai, pačiame bare nebuvo. O turint galvoje policijos atstovės pateiktas įtariamųjų biografijas, neatmetama, kad galbūt pamatę, kiek galima jų auka turi pinigų, bandyta šią apiplėšti.

Beje, kraujo žymės šiandien vidurdienį buvo ir ties laiptine, kurioje gyveno nužudytasis. „Galbūt jis bandė pasislėpti savo laiptinėje, tačiau nespėjo surinkti jos kodo?“ – spėliojo kaimynai.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Minėtas liudytojas, vienintelis išdrįsęs išbėgti į kiemą skirti besimušančiųjų, portalui kauno.diena.lt pasakojo ir apie velionio rankose buvusį jo mobiliojo telefono dėklą. Pats telefonas mėtėsi ne per toliausiai. Taigi, galbūt jis dar bandė pats išsikviesti pagalbą.

Iškalbinga statistika

Laiko apsispręsti, ar kreiptis į teismą dėl abiejų įtariamųjų ar kurio nors vieno iš jų suėmimo, teisėsaugininkai turi iki rytdienos. Ir portalo kauno.diena.lt duomenimis, ketina tai daryti.

Kol kas, ar įtariamieji prisipažįsta įvykdę šį nusikaltimą, nekomentuojama.

Iš karto po šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl tyčinio nužudymo. Tačiau kol kas tik pagal tą Baudžiamojo kodekso straipsnio, numatančio atsakomybę už jį, dalį, už kurią gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Anot Kauno policijos atstovės, šios nakties tragedija Vilijampolėje – jau trečia šiemet žmogžudystė Kaune. Įtariamieji dviem ankstesnėmis taip pat nustatyti.

2021-aisiais Kaune buvo užregistruoti devyni nužudymai. Ir taip pat visi jie buvo ištirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Matas

Matas portretas
Šitas žmogus kuris mire yra mano krikštatėvas,o moteris pagimtusi berniukas mano krikšto mama, bet vaikas tik gimę ta pačia diena mire jo tėvas aš nesuprantu kas čia per Žmones ko jiems reik

Kur Kauno meras?

Kur Kauno meras? portretas
Kodel toks reiklus meras ponas Matijosaitis n neuždaro tokiu “myzelniu”.Visiems aplinkiniams gyventojams jau apkarto gyvenimas nuo jų.Alio mere kur JUS?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Tokius naktinius barus-landynes reikia NAIKINT. Jie kelia grėsmę praeiviams, nes ten reziduoja visokio plauko naktiniai valkatos ir narkomanai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių