Nugriuvo Kaune rekonstruojamo A. Meškinio tilto per Nerį konstrukcija („Kauno tiltų“ komentaras)

  • Teksto dydis:

Antradienio vakarą Kaune nugriuvo tvarkoma A. Meškinio tilto konstrukcija. Tuo metu po tiltu važiavo automobiliai, tačiau niekas nenukentėjo, sužeistų žmonių nėra.

Kaip BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Reda Zarauskienė, policijai apie 22 val. pranešta, jog „nuo tilto Kaune Panerių gatvėje nukrito remontuojama dalis“.

Kaip praneša ugniagesių atstovai, nelaimės metu įvykio vietoje darbuotojai dirbo tilto ardymo darbus.

„Darbuotojams padėta užtverti priėjimus prie tilto, kad nevaikščiotų pašaliniai. Darbų vadovas paaiškino, kad tiltas susideda iš keturių dalių, atjungus jungiamąsias detales, dėl silpnų konstrukcijų pasmukus vienai kolonai, tilto platforma persisvėrė į Neries pusę. Panerio g. po tiltu bus uždaryta kelioms dienoms, toliau vyks tilto ardymo darbai“, – rašoma ugniagesių gelbėtojų paros įvykių suvestinėje.

Per šį įvykį žmonės nenukentėjo.

Kaip BNS trečiadienio rytą informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, tiltas šiuo metu yra perduotas rekonstrukciją vykdančiam rangovui, todėl apie situaciją daugiau papasakoti galėtų darbus vykdanti bendrovė „Kauno tiltai“. 

Kleboniškio, arba A. Meškinio tiltas per Nerį Kaune iš dviejų tiltų pertvarkomas į trijų dalių: pernai pavasarį atidarytas naujas – šiaurinis tiltas, vidurinis bus nugriautas ir jo vietoje statomas naujas, o pietinis bus iš esmės rekonstruojamas.

Trečiadienio rytą Kauno miesto savivaldybės atstovai pateikė papildomos informacijos eismo dalyviams.

„Dėl nuvirtusios griaunamo A. Meškinio tilto dalies laikinai uždarytas eismas Panerių gatvės dalyje po tiltais (viršuje, A1 magistralėje, eismas tiltais nesikeičia)!

Vairuotojų prašome planuotis keliones alternatyviais maršrutais.

Vykstant į Kauną nuo Lapių gyvenvietės pusės, rekomenduojama rinktis kelią pro Domeikavą bei Vytėnus/Sargėnus – Šilainių ir PLC „Mega“ link.

Atitinkamai ir važiuojant Lapių kryptimi, siūloma vykti Vandžiogalos plentu, pro Domeikavą. Būdami kitapus Neries, kauniečiai gali važiuoti ir Jonavos gatve, o jos pabaigoje ties Kleboniškio mišku kilti ant tilto.

Eismas tiltu abiem kryptimis nesikeičia. Atvykstantieji A1 magistrale nuo Kleboniškio pusės, kitapus tilto per Nerį galės nekliudomai nusileisti prietilčiu į Panerių gatvę ir sukti kairėn, Lapių link“, – rašoma savivaldybės feisbuko paskyroje.

Trečiadienio rytą „Kauno tiltų“ generalinis direktorius Aldas Rusevičius portalui kauno.diena.lt pateikė komentarą dėl įvykio.

„Vakar vakare demontuojant viduriniojo A. Meškinio (Kleboniškio) tilto konstrukcijas, nuo atramos atitrūko ir persisvėrė perdangos dalis. Laimei, buvo išvengta skaudžių pasekmių – nei žmonės, nei automobiliai įvykio metu nenukentėjo.

Įvykiui ištirti bus suburta kompetetingų ekspertų komisija, kuri objektyviai įvertins situaciją bei pateiks išvadas.

Griovimo darbus objekte atlieka ilgametę tokių darbų patirtį turintis subrangovas. Darbai buvo vykdomi pagal suderintą griovimo darbų technologinį projektą. Pagal tą pačią technologiją jau buvo sėkmingai išardyta didžioji dalis tilto.

Bendrovė „Kauno tiltai“ yra generalinė projekto rangovė. Nedelsiant reagavome į įvykį – aiškinamės jo galimas priežastis, incidento aplinkybes, peržiūrėsime griovimo darbų technologiją. Informavome ir toliau bendradarbiaujame su atsakingomis institucijomis. Įvykiui ištirti bus suburta kompetetingų ekspertų komisija, kuri objektyviai įvertins situaciją bei pateiks išvadas“, – rašoma vadovo komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam tas vardas? ar as negaliu anonimiskai komentuoti?

kam tas vardas? ar as negaliu anonimiskai komentuoti? portretas
Puiki instaliacija bei paroda apie siuolaikines Kauno, Lietuvos ir likusio post sovietinio bloko statybu aktualijas, realu vaizda bei apie kai, kiek statybu kompanijoms rupi zmoniu, kurie naudosis ju statomu objektu, saugumas

Df

Df portretas
Nenukrito o nugrėvėt nakti kad niekas nematytu vandalų darbo

Kitas komentaras

Kitas komentaras  portretas
Vilniaus kanalizacijos vamzdį “perspjautu” tokia skulptura :)
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių