Vilkšuniui iš Kėdainių artėjanti Florijono diena tapo antruoju gimtadieniu

  • Teksto dydis:

Nežinomi vos per plauką tragiškai nežuvusio vilkšunio šeimininkai turi būti dėkingi ugniagesiams gelbėtojams, kad jų augintinis šiandien vidurdienį sugrįžo po pasilakstymo į namus. Pranešimas apie jį ištikusią nelaimę skambėjo nieko gero nežadančiai: melioracijos griovyje įklimpęs šuo – kyšo tik jo galva.

Šis neeilinis įvykis šiandien vidurdienį, apie 13 val., buvo užregistruotas Kėdainiuose – vadinamajame jų pramoniniame rajone.

Iš paskutinių jėgų besikapanojantį jau leisgyvį keturkojį aptiko du vyrai – kaip manoma, jo laimei, tuo metu galėję išlipti iš autobuso ne per toliausiai esančioje stotelėje. Iš pradžių jie patys bandė padėti skęstančiam šuniui. Tačiau, supratę, kad tai – ne jų jėgoms, o keturkojis vis labiau grimzta, pranešė apie tai Bendrajam pagalbos centrui.

Kaip portalui kauno.diena.lt pasakojo Kėdainių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Andrius Eidimtas, atskubėjus per penkias minutes į nelaimės vietą, ilgiau gaišti jau nebuvo galima. Nors skęstantis keturkojis, pamatęs svetimus žmones ir nežinodamas tikrųjų jų kėslų, dar iš paskutinių jėgų bandė rodyti agresiją.

Pirmasis bandymas ištraukti jį iš molio ir vandens spąstų, kuriuose šis vilkšunis, panašu, kad murkdėsi ne vieną valandą, o gal ir ne vieną dieną, virve, pririšus už kojos, buvo nesėkmingas. Tada pastebėta, kad ant jo antkaklio yra diržui ar grandinei skirta kilpa. Pavykus už jos užkišti ugniagesių gelbėtojų atsivežtą metalinį lenktą įrankį, šuo pagaliau ištrauktas.

Po patirto streso jis pasileido greta esančiais laukais – tolėliau esančių sodybų, iš kurių greičiausiai ir atbėgo, link, nieko nelaukdamas.

Manoma, kad šis apie dešimties metų vilkšunis atsidūrė minėtuose spąstuose, kuriuose vos per plauką nežuvo, arba bandydamas peršokti šį griovį, arba kažkaip kitaip į jį nuslydęs ir nepajėgdamas, nors ir stengėsi iš paskutiniųjų, atsispirti nuo molingo jo dugno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei kada sutiks gelbėtoją

Jei kada sutiks gelbėtoją portretas
tas tegu geriau saugosi - šunelis jį pargriaus ir visą iš dėkingumo užlaižys. Mačiau panašią sceną - kai vilkšunis atsistojo ant 2 kojų, priekines letenas ant pečių padėjo ir kone pargriovė...

Rašo

Rašo  portretas
Apie šunį, o įkėlė vilko nuotrauką.

liepa

liepa portretas
Ėjo,gal pas "paneles" ir vos nežuvo dėl meilės.Didvyris.Gelbėtojams ačiū ))
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių