Vietoj 3 tūkst. eurų atlygio – baudžiamoji byla: kaunietį įklampino didelis kiekis kokaino

  • Teksto dydis:

Ne kartą teistiems Kauno ir Jurbarko gyventojams pareikšti kaltinimai disponavus dideliu kiekiu narkotikų ir kontrabanda gabenus juos iš Prancūzijos.

Kaip antradienį pranešė Generalinė prokuratūra, baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Bylos duomenimis, pernai lapkritį prieš tai 14 kartų teistas kaunietis per Kalvarijos pasienio postą kontrabandos būdu iš Prancūzijos į Lietuvą įvežė labai didelį kiekį kokaino.

Vyro vairuojamo automobilio ertmėse buvo įrengta speciali slėptuvė, skirta paslėpti narkotinėms medžiagoms. Joje rasti 196 kokaino paketėliai, kurių bendra masė siekė apie 1,7 kilogramo.

Įtariama, kad kaunietis gabeno narkotines medžiagas siekdamas gauti 3 tūkst. eurų piniginį atlygį.

Pasak prokuratūros, labai didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandą su tikslu narkotikus platinti organizavo devynis kartus teistas jurbarkietis. Jis įtariamas kauniečiui davęs automobilį, kuriuo buvo gabenami paslėpti narkotikai.

Jurbarko gyventojui taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir narkotikais neturint tikslo jų platinti, Marijampolės policijos pareigūnams kratų metu pas vyrą radus nedidelį kiekį kokaino, kanapių, savadarbį šaunamąjį ginklą su duslintuvu ir 24 šovinius.

Be to, jurbarkietis bei septyniskart teistas tauragiškis kaltinami ir dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.

Prokuratūros duomenimis, Tauragės gyventojas įgijo ir naudojo 21 tūkst. eurų vertės automobilį žinodamas, kad jis vogtas, o policijai pradėjus ieškoti transporto priemonės, vyras ją perdavė paslėpti Jurbarko gyventojui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių