Nufilmavo girto vairuotojo šou: įsirėžęs į medį ir kliudęs pareigūną, su juo susigrūmė

  • Teksto dydis:

Per vieną dieną, beveik tuo pačiu metu skirtinguose miestuose sužaloti net du policijos pareigūnai. Kėdainiuose nusikaltėlis pasipriešino sulaikomas, o Kaune – būdamas girtas. Statistika negailestinga, kasmet daugėja darbe sužalojamų pareigūnų. Profsąjungos skundžiasi, kad valstybė policininkų saugumu visiškai nesirūpina, pasakojama LNK reportaže.

Užvakar Kaune, Lozoraičio gatvėje, apie 15 val. užfiksuoti unikalūs kadrai. Liudininkas filmavo, kaip įtariamasis grūmėsi su pareigūnais.

„Iš vaizdo būtų galima pasakyti, kad jis šiek tiek priešinosi, o policija jį bandė kuo greičiau sulaikyti“, – sakė vaikinas.

Grumtynės prasidėjo, kai 53 metų įtariamąjį sustabdė pareigūnai. Policininkams išsiaiškinus, kad vyras – neblaivus, pastarasis bandė sprukti ir kliudė pareigūną.

„Nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Laukiant antrojo patikrinimo vairuotojas užvedė savo automobilį ir pradėjo važiuoti. Tuo metu buvo atidarytos BMW automobilio durelės ir jis su durelėmis kliudė šalia stovėjusį 26 metų pareigūną“, – kalbėjo Kauno policijos atstovė Reda Zarauskienė.

Girtas vairuotojas toli nuvažiuoti nesugebėjo. Įtariamojo, sužeidusio policijos pareigūną, kelionė baigėsi netoliese, bėgdamas jis atvažiavo kelis šimtus metrų, trenkėsi į medį, jį apgadino, o aplinkui išsimėtė BMW mašinos detalės.

Laimei, bėglys nieko stipriai nesužalojo, nors visas veiksmas vyko beveik mokyklos kieme pamokų metu. Mašiną įtariamasis gerokai apgadino: matosi suknežintas mašinos priekis, iššovusios oro pagalvės, sulaužyti ratlankiai. Vyras policijai jau seniai žinomas. Jo sąskaitoje yra pačių įvairiausių nusikaltimų: nuo vagysčių, sukčiavimų, iki vairavimo neblaiviam ir kitų.

Praktiškai tuo pačiu metu, tik Kėdainiuose, sužalotas dar vienas pareigūnas.

„Buvo ieškomas 25 metų vyras, kuris nevykdė įsigaliojusio teismo nuosprendžio. Sulaikant vyrą šis pasipriešino ir sužalojo 32 metų policijos pareigūną“, – pasakojo R. Zarauskienė.

Kėdainiuose pareigūnas gavo smūgį į veidą. Jis, kaip ir jo kolega Kaune, su sužalota ranka gydomi ambulatoriškai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Policija sako, kad smurto prieš pareigūnus – vis daugiau.

„Tai pakankamai dažni atvejai, kai įtariamieji, sulaikomi asmenys priešinasi policijos pareigūnams. Žiūrint ilgalaikes tendencijas tas skaičius yra didėjantis. Pernai yra nukentėję 149 pareigūnai, tiek tarnybos metu, tiek vykdami arba grįždami iš jos“, – sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Profsąjungos pirmininkė sako, kad nukentėjusiems policininkams ne visada yra suteikiama reikiama pagalba.

„Toliau eina, tęsia tarnybą, nes nėra, kam dirbti. Sudaroma psichologinė aplinka, kad greičiau grįžtų į tarnybą, jeigu nėra kokio nors lūžio ar kitų rimtų sužalojimų. O paskui paaiškėja, kad yra rimtesnės traumos, reikalingos reabilitacijos“, – kalbėjo policijos profesinės sąjungos pirmininkė Roma Katinienė.

Policijos profsąjungos pirmininkė sako, kad dar nėra girdėjusi nei vien atvejo, kad smurtautojas gautų realią laisvės atėmimo bausmę už sužalotą pareigūną.

„Norėtųsi solidesnio ir solidaresnio požiūrio tiek su prokuratūra, tiek su teismais, kad nebūtų pasižiūrėta pro pirštus ir būtų priimami principingi sprendimai. Šiandien tendencijos nėra geros, užduodamas tonas, kad tu gali tiesiog įžeisti, apspjauti, pasipriešinti ir tau už tai nieko nebus“, – tęsė R. Katinienė.

Dėl dviejų užvakar sužalotų pareigūnų pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tai gresia viešieji darbai, bauda arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liūdna statistikaį

Liūdna statistikaį portretas
dėl to, kad policija tapo kaip prieglobstis , nes egzistuoja posakis : nepavyko niekur įsidarbinti , einu į policiją dirbti

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Amerike už pasipriešinimą pareigūnui,skylutė kaktoje ir jokio teismo.

Gėda žiūrėti

Gėda žiūrėti portretas
Ir kaip juos ruošia mokykla kad net muštis nemoka ir ten vien mergos. Nieko jie nesugeba tik mašinose sėdėti sulindus į kompus.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių