Vasario 16-osios akibrokštas: sudegino Lietuvos vėliavą ir tai paviešino internete

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities policijai šiandien pranešta apie sudegintą Lietuvos valstybės vėliavą. Apie tai pareigūnus informavo pilietiški asmenys, aptikę internete į jį įkeltą šio šokiruojančio išpuolio vaizdo įrašą.

Kauno policijos atstovė portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad toks pranešimas buvo gautas 17.38 val. savitarnos portale epolicija.lt. Prie jo buvo pridėtas ir vaizdo įrašas.

Kol kas tik įvykio aplinkybių patikslinimą pradėjusi policija, jau nustatė, kad galimas įtariamasis – Kaišiadorių rajono gyventojas. Nepaisant to, kad netrukus po vaizdo įrašo apie deginamą vėliavą įkėlimą, kuriame, panašu, kad įamžintas ir paties vandalo veidas, jis ne tik skubiai ištrynė šį šiandien po pietų į internetą įkeltą įrašą, bet ir pakeitė savo paskyros socialiniame tinkle „Facebook“ vardą. Bet jo akibrokštas su Lietuvos valstybės vėliava jau buvo užfiksuotas minėtų pilietiškų asmenų, kurie šį įrašą ne tik išsaugojo, bet ir pasidalijo juo su policija.

Sprendžiant iš to, kas užfiksuota vaizdo įraše, įvykio aplinkybių patikslinimas baigsis ikiteisminiu tyrimu dėl valstybės simbolių išniekinimo. „Tas, kas viešai nuplėšė, sudraskė, sulaužė, sunaikino, subjaurojo ar kitaip išniekino Lietuvos valstybės vėliavą ar herbą arba viešai pasityčiojo iš Lietuvos valstybės himno, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų“, – teigiama Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 127 straipsnyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Tai vadinasi per pilietiškuas asmenis, žmones vežė į Sibirą, o aš kvailys maniau kad per skundikus...

Adomas

Adomas portretas
Kartais mūsų veleva, geltona su mėlyna ar vaivorikstine

Performensas

Performensas portretas
Tai sud... s istepti galima, sudeginti ne? O gal utilizavo suzinojes, kad Made in China. Kai griaunami paminklai, perrasinejama istorija tai ko stebetis...
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių