Ugniagesiams jau tenka gesinti padegtas pievas ir vandens telkinių pakrantes

Atšilus orams ir prasidėjus pavasariniam darbymečiui, nepaisant draudimų, daug kur vėl deginama pernykštė žolė, tad daugiau pranešimų apie tai sulaukia ir Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Vien sekmadienį tokių pranešimų iš įvairių vietovių buvo keliolika. Pasak šios valdybos atstovės Džiugintos Vaitkevičienės, apie liepsnojančius laukuose ar kiemuose laužus pranešta iš Kėdainių, Kaišiadorių bei Kauno rajonų, apie neatsargiai deginamas šiukšles – ir iš Kauno miesto.

Tiesa, būta ir pranešimų, kurie nepasitvirtino. Sulaukus informacijos apie Kauno miesto pakraštyje degančius Kleboniškio miško plotus, skubėta miško gelbėti, bet, ugniagesiams patikrinus visas pranešime nurodytas vietas, jokių degimo požymių miške nerasta.

Raseinių rajono Ariogialos seniūnijos Gėluvos kaime ugniagesiams teko gesinti padegtą žolę 600 kv. m plote. O Kaune, Ievų take, – laužą, kuris užgriebė ir žolę. Laužą sukūręs pilietis, ugniagesiams atvykus, ėmė neadekvačiai elgtis, todėl iš įvykio vietos šį vyrą išsivežė policijos pareigūnai.

Iš Vilkaviškio rajono Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vietinių ugniagesių pagalbos šaukėsi ūkininkas, pranešęs, kad mato maždaug 2 arų plote degančius šiaudus. Tačiau gelbėtojams vykstant į įvykio vietą, teko sugaišti nemažai laiko, šalinant ant miško keliuko gulėjusius du nuvirtusius medžius. Gaisro vietoje buvo užgesinta 15 šieno rulonų.

Pernykštė žolė sekmadienį degė ir ežero pakrantėje, Kalvarijos seniūnijos Jurgežerių kaime. Čia liepsnos užgesintos pusės hektaro plote. Kur kas daugiau darbo žolės degintojai ugniagesiams piktybiškai parūpino Vilkaviškio rajone, Pavištyčio kaime. Žolė čia degė gerokai didesniame – 3 ha – plote, teigiama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos sudarytoje praėjusios paros įvykių suvestinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių