Teismas nusprendė: kunigą nužudęs V. Beleckas ir toliau kalės iki gyvos galvos

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė už kunigo Ričardo Mikutavičiaus nužudymą iki gyvos galvos nuteisto Vlado Belecko gynėjo skundą dėl žemesnės instancijos sprendimo netenkinti prašymo sušvelninti bausmę.

Lietuvos apeliacinio teismo vertinimu, nors pastaruoju metu nuteistasis padarė pažangą mažindamas pakartotinio nusikalstamo elgesio riziką ir yra jį teigiamai charakterizuojančių aplinkybių, padaryta pažanga nėra pakankama ir nesudaro pagrindo manyti, kad nuteistasis nėra pavojingas ir nekelia grėsmės visuomenei bei kad jis laikysis įstatymų ir nenusikals.

Pasak teismo pranešimo, teisėjų kolegijai kilo pagrįstų abejonių, ar, V. Beleckui pakeitus laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę terminuoto laisvės atėmimo bausme, bus pasiekti bausmei keliami tikslai.

Lietuvos apeliacinio teismo priimta nutartis įsigalioja jos priėmimo dieną ir yra neskundžiama.

Tai jau antras kartas, kai Apeliacinis teismas nesutinka švelninti bausmės iki gyvos galvos nuteistam V. Beleckui. Prieš tai nuteistojo skundas buvo atmestas 2020 metais. Vyras už grotų praleido jau 23 metus.

Bausmių vykdymo kodekse yra numatyta, kad ne mažiau kaip 20 metų laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės atlikęs nuteistasis gali pateikti prašymą dėl kreipimosi į teismą, kad jam paskirta laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė būtų pakeista terminuoto laisvės atėmimo bausme. Jeigu teismas patenkina tokį sprendimą, jis nustato ne mažesnį nei penkerių metų terminą, nuo kurio skaičiuojama terminuota laisvės atėmimo bausmė.

Kauno kunigas, poetas, kolekcininkas 63 metų R. Mikutavičius nužudytas 1998 metų liepos 1 dieną.

Kunigas 1998 metų birželio 31-osios vakarą buvo įviliotas į svetimą butą. Ten jis apsvaigintas eteriu, po to žudikų automobilio bagažinėje nuvežtas prie Nemuno, kur dar gyvas buvo išrengtas, suvyniotas į tinklą ir nuskandintas. Nusikaltėliai iš kunigo buto pavogė įvairių meno vertybių, įvertintų milijonais litų.

Už kunigo nužudymą kartu su V. Belecku kalėti buvo nuteisti dar trys vyrai – Ivanas Kvaskovas, Artūras Daškovskis ir Valdas Puodžiūnas. I. Kvaskovas vėliau nusižudė pataisos namuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausiu:

Klausiu: portretas
Negi pačiam nebaisu gyventi po to, kai žmogų sąmoningai nužudai? Net ir netyčia nužudžius tikriausiai negera prisiminus, Ir kuo vyresnis esi, tuo kasmet baisiau nuo tokių prisiminimų.

O kas svarbiausia?

O kas svarbiausia? portretas
Ne į kalinį reikia sutelkti dėmesį. Į išorėje esančią dukrą žiūrėkit. Į drugelius ir butelio brolius kurie neįkalinti ir net inscenizavę mirtį. Per Covido pandeminį buvo nesunku dingti. Tikrinkite medikus ir jų sąveiką su teisininkais, narkodileriais. O po to visai nesunku ir pakrykštauti. Nepavydėkit. Jo dukra tenaudojama pigiam analiniam. Sumoka taip sakant už tėtušio pomėgį lošti.

Anonimas

Anonimas portretas
...Mirtininkui -zudikui== tokia pat mirti =i tinkla ir i Nemuna
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių