Sunkiasvorio automobilio kabinoje gabentos nedeklaruotos freono talpyklos

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai kartu su Mobiliųjų grupių posto rentgenologais sulaikė freono kontrabandą.

Patikrinę iš Rusijos įvažiavusį krovininį automobilį „Volvo“, jame surado 7 talpyklas su freonu.

Rugsėjo 26–osios dieną iš Rusijos Federacijos srities per Kybartų kelio postą į Lietuvą krovininiu automobiliu „Volvo“ atvažiavęs Rusijos pilietis A. A. deklaravo gabenantis televizorių krovinį.

Įvertinus riziką ir atlikus detalų tikrinimą, sunkiasvorio automobilio kabinoje buvo rastos nedeklaruotos talpyklos su freonu. Muitinės pareigūnų nestebina freono kontrabandos suaktyvėjimas vasaros sezono metu, tačiau pavienių atvejų pasitaiko ir rudenį.

Konkrečiu atveju freonas buvo gabenamas pakartotinai neužpildomose fluorintų šiltnamio efektą sukeliančių dujų talpyklose. Pagal Europos Parlamento ir Tarybos reglamentą yra numatoma, jog nuo 2007 m. liepos 4 d. yra draudžiama naudoti fluorintas šiltnamio efektą sukeliančias dujas vienkartinėje taroje.

Pažeidėjui surašytas administracinio nusižengimo protokolas. Muitinės pareigūnai sulaikė dujų talpas. Už šį pažeidimą gresia piniginė bauda ir nelegaliai gabentų talpyklų su freonu konfiskavimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių